Vágólapra másolva!
Gianluigi Buffon, a Juventus és az olasz labdarúgó-válogatott kapusa megdöbbentő kijelentést tett: öt évvel ezelőtt olyan súlyos depresszióval küzdött, hogy még a visszavonulás gondolata is megfordult a fejében.

A világ egyik legjobb hálóőre jelenleg sérült, de állapota gyorsan javul, hamarosan újra csapata rendelkezésére állhat.

Nemrég megjelent önéletrajzi könyvében, amely a Numero 1 címet viseli, Buffon sikereiről és kudarcairól is szó esik. A könyvben felelevenítette a 2003-as BL-döntő utáni időszakot is.

Akkor a tizenegyespárbajt követően a Milan nyerte meg a Bajnokok Ligáját, s a kapus számára ezt követően egy rövid ideig minden - még a foci is - szomorúságot jelentett, ezért elgondolkozott azon, hogy befejezze a karrierjét.

"Olyan súlyos depresszióba estem, hogy pszichológussal kellett kezeltetnem magam. Számtalan oka lehet, ha valaki depressziós lesz: rájössz, hogy nem a megfelelő nővel élsz, vagy éppen elvesztetted a Bajnokok Ligája döntőjét. Több mint két hónapig tartott, mire sikerült legyőznöm a betegséget. Összességében nem bántam meg semmit. Bolond volnék, ha azt mondanám, hogy elégedett voltam, de semmiben sem érzem magam hibásnak. Amikor nagyot hibázol, úgy érzed, hogy örökké kísérteni fog a dolog. Viszont nem lehet háromhavonta elvonulni s kezeltetni magad" - írja Buffon a nehéz időszakról és a felépüléséről.

A 2002-2003-as BL-döntő jegyzőkönyve:
AC Milan - Juventus FC 0-0, 11-esekkel 3-2
2003. május 28., Manchester, Old Trafford, 63 215 néző
vezette: dr. Merk (német).
Milan: Dida - Costacurta (Roque Júnior, 65.), Nesta, Maldini, Kaladze, Gattuso, Ruí Costa (Ambrosini, 87.), Pirlo (Serginho, 71.), Seedorf, Sevcsenko, F. Inzaghi. Edző: Ancelotti.
Juventus: Buffon - Thuram, Ferrara, Tudor (Birindelli, 42.), Montero, Camoranesi (Conte, 46.), Tacchinardi, Davids (Zalayeta, 65.), Zambrotta, Trézéguet, Del Piero. Edző: Lippi.