Vágólapra másolva!
Az AS Roma játékosai a gyengébb szezonrajtot követően összekapták magukat, s formajavulás egyik fő letéteményese a csapatkapitány Francesco Totti volt. A fővárosi szupersztár december végén azonban - körülbelül két hónapra - megint kidőlt a sorból, így aztán a rómaiaknak nem sok alternatívájuk maradt a csatársorban, ahol szinte csak Mirko Vucinicre számíthatnak. Nem csoda tehát, hogy a klub számára egy csatár leigazolása a legfontosabb, és a vezetőknek a probléma megoldására rövid és hosszú távú tervük is.

Ami a gondok azonnali orvoslását jelenti, a rómaiak várhatóan már januárban igazolnak egy támadót. Az olasz lapok szerint az első számú kiszemelt az Atalanta játékosa, Sergio Floccari volt, de a bergamóiak ragaszkodnak ahhoz, hogy az idény közben nem adják el a 27 esztendős csatárt, így a Romának más megoldás után kell néznie.

Úgy tűnik, hogy Luciano Spalletti mester legszívesebben a Fiorentina 24 esztendős ékjével, Giampaolo Pazzinival erősítené meg a keretét, azonban a lila-fehérek nem adnák olcsón az utóbbi időben Firenzében csak kispados játékost - állítólag közel tízmillió eurót kérnek érte.

Mindezek alapján nem lehet kizárni, hogy a Roma ezt a szezont kihúzza új támadó nélkül, és csak nyáron szerződtet valakit. A Corriere dello Sport értesülései szerint a Farkasok a következő pontvadászatra elsősorban a Bayern München játékosát, Lukas Podolskit szemelték ki, de érdeklődnek a Real Madrid jelenleg sérült holland focistája, Ruud van Nistelrooy iránt is. Utóbbi szerződése 2010-ben jár le a királyi gárdánál, és ha Klaas-Jan Huntelaar igazolása bejön a madridiaknak, akkor nincs kizárva, hogy a nyáron hajlandóak lesznek megválni Van Nistelrooytól.

További átigazolási hírek:
Az Arminia Bielefeld kölcsönvette a VfL Wolfsburg román támadóját, Vlad Munteanut. A Hamburger SV szerződéshosszabbítást ajánlott kameruni balhátvédjének, Thimothée Atoubának. A Wigan Athletic a Sahtar Donyeck lengyel középpályásával, Mariusz Lewandowskival erősítene.

A Fulham kiszemeltje a Queens Park Rangers csatára, Dexter Blackstock. A Deportivo izraeli kapusa, Dudu Avat a Mallorcába igazolt. A Schalke 04-et a brazil Sao Paulo középpályásával, Richarlysonnal hozták kapcsolatba. Olasz lapértesülések szerint a Juventus érdeklődik a Genoa argentin csatára, Diego Milito iránt. Az RCD Espanyol az ecuadori LDU Quito csatárát, Luis Bolanost igazolná le.

www.infosport-focivilag.hu