Vágólapra másolva!
Az AC Milanban a magyar ligaválogatott elleni mérkőzésen a brazil középhátvéd, Thiago Silva is ott volt a kezdő tizenegyben, sőt, a védő a második félidőben egy gólpasszt is adott. A szabályok értelmében a játékos ebben a szezonban tétmérkőzésen nem léphet pályára a piros-feketéknél, azonban a következő idényben kulcsszerephez juthat, hiszen a csapatkapitány Paolo Maldini visszavonul, és Alessandro Nestáról sem lehet tudni, hogy mikor épül fel sérüléséből.

A hátsó alakzatba így szükség lenne még egy-két játékosra, és a legújabb hírek szerint az érkező Thiago Silva honfitársa, a Sao Paulo FC-ben szereplő Joao Miranda lehet. A 24 esztendős bekk alapembernek számít a brazil bajnokcsapatnál, és egy alkalommal már a nagyválogatottban is pályára léphetett.

A középhátvéd már kipróbálta magát Európában, a 2005-2006-os pontvadászatot a francia Sochaux-ban töltötte, és nem is futballozott rosszul, ám egy év elteltével hazatért. Most viszont megint szívesen szerződne az öreg kontinensre, és a zuhanyhíradó szerint viszonylag olcsón, kilencmillió euróért megszerezhető.

A Tuttosport nevű olasz lap úgy tudja, hogy a Milan ezt az összeget Yoann Gourcuff eladásából biztosítaná - a francia középpályás jelenleg kölcsönben szerepel a Girondins Bordeaux-nál, de a gall egyesületnek opciós joga van a megvételére, amennyiben kifizetik a Milan által kért 15 millió eurót.

A Rangers skót válogatott középpályását, Barry Fergusont a Tottenham Hotspur szeretné leigazolni. A Bayern München az Olympique Lyon középpályását, Mathieu Valbuenát figyeli.

A Juventus legújabb kiszemeltje a Lazio argentin középpályása, Cristián Ledesma. Az AC Milan érdeklődik az Udinese védője, Felipe iránt.

Olasz lapértesülések szerint Zlatan Ibrahimovic, az Internazionale labdarúgócsapatának svéd csatára elhagyja a milánói klubot és Spanyolországban folytatja pályafutását.

www.global-soccer.eu