Vágólapra másolva!
A legismertebb futballisták manapság kifejezetten sztárnak számítanak, annak minden előnyével és hátrányával: a bulvárlapokban immár a játékosok magánélete is rendszeres témának számít. Ez ihlette sorozatunkat is, amelyben a legnagyobb európai futballklubokat látogatjuk meg egy-egy elképzelt partin, hogy bemutathassuk, mit lehet tudni a játékosok magánéletéről.

Az AS Roma háza táján ebben a szezonban nem sok ok volt az örömre, hiszen az elmúlt években rendre a második helyen végzett gárda ezúttal biztosan lemarad a dobogóról, és jelenleg az európai kupaszereplést érő helyezését küzd a Serie A-ban.

A csapat a télen több játékost is igazolt annak érdekében, hogy erősítsen keretén, és közülük talán az Udinesétől megszerzett védő, Marco Motta vált be, aki a múlt héten ünnepelhette 23. születésnapját, és ennek örömére meghívta társait egy partira - amolyan bemutatkozási estként.

A fő hangadó természetesen itt is a csapatkapitány, Francesco Totti volt, akinek felesége, Ilary Blasi majdnem annyira ismert Rómában, mint a világbajnok játékos. A hölgy már ötévesen szerepelt egy filmben, majd több reklámban is főszerepet vállalt, 18 esztendősen pedig már az egyik olasz televíziós műsor háziasszonya volt.

Két évvel később az egyik tévés vetélkedőben, majd az egyik népszerű zenei műsorban volt moderátor, és az egyik adás felvételén ismerkedett meg Tottival. A pár 2005 júniusában házasodott össze, és nem sokkal később megszületett első gyermekük, Cristian, akit két évvel később Chanel nevű lányuk követett. Ilary, aki a gyerekekkel együtt rendszeresen ott van a Stadio Olimpicóban, jelenleg a La lene című tévéműsort vezeti az egyik kereskedelmi csatornán.

A gárda másik kulcsfigurájának, Daniele de Rossinak is egy tévés személyiség volt a felesége, azonban a középpályás az év elején elvált Tamara Pisnolitól. A hölgy táncosnőként tevékenykedett az egyik kereskedelmi csatornánál (főleg a Sarabanda nevű műsorban lehetett látni), azonban ennek ellenére igyekezett visszahúzódni a nyilvánosság elöl - még ha ez a kijelentés rejt is némi ellentmondást. Az mindenesetre tény, hogy amióta elvált férjétől (akivel 2006-ban házasodott össze, és egy közös kislányuk van), nem sokat hallani róla.


Francesco Totti és Ilary Blasi

Vincenzo Montella exneje, Rita viszont éppen a férje által ismertséget használta ki, amikor 2005-ben szerepelt egy olasz valóságshow-ban - két évvel azután, hogy elvált a csatártól. A pár még 1992-ben ismerkedett meg, amikor a focista Empoliban játszott, és 11 éven keresztül éltek együtt, azonban kapcsolatuk 2003-ban véget ért. A játékost meg is viselte a dolog, hiszen a 2003-2004-es idényben mindössze öt gólra volt képes a bajnokságban... Azért valahogyan sikerült kihevernie a válást, és ebben a hírek szerint Rachele di Fiore segített neki, aki szintén televíziós műsorvezetőként lett ismert - ő volt például az olasz Big Brother egyik szériájának a moderátora.

Egy másik rutinos futballista, Christian Panucci is elvált gyermekének, Juannak az anyjától (a hölgy egyébként spanyol származású volt, alighanem innen a fiú neve), és az elmúlt időszakban több olasz szépséggel is romantikus kapcsolatba került. Ha hinni lehet a pletykalapoknak, akkor volt viszonya Loradena Leccisóval (aki elsősorban az énekes Al Banóval való kapcsolata miatt került be a köztudatba Olaszországban), jelenleg pedig a különböző showműsorokban való szerepléséről, és a férfiak körében naptáráról elhíresült Rosario Cannavo a partnere.


Rosario Cannavo

A középpályás Alberto Aquilani igyekszik követni rutinos klubtársai példáját, hiszen az elmúlt hónapokban három talján szépséggel is kapcsolatba hozták - köztük két volt szépségkirálynővel! Előbb a 2002-es Miss Italia győztesével, Pamela Camassával fotózták le, majd a 2003-as választáson első helyen végzett, később pedig televíziós karriert kezdő Francesca Chillemivel látták együtt.

Jelenleg viszont a 21 esztendős színésznővel, Michela Quattrociocchével jár, és a pletykák szerint kapcsolatuk olyan komoly, hogy már el is jegyezték egymást. A hölgy egyébként tavaly tűnt fel a Bocsánat, hogy szeretlek című, nagy sikerű olasz romantikus vígjátékban.


Michela Quattrociocche

A nyáron az AS Romába igazolt norvég balhátvéd, John Arne Riise is túl van egy balul sikerült házasságon: még 2003-ban vette feleségül az ismert norvég modellt, Guri Havneviket, akitől két évvel korábban már egy lánya is született, ám hiába volt a nagy lagzi (amelyen a fél norvég válogatott is megjelent), illetve a Balin eltöltött mézeshetek, 2004-ben már el is váltak egymástól.

A focista ezt követően érdekes módon próbált "becsajozni": 2005 decemberében a Cosmopolitan magazin skandináv kiadása szerint a norvég közélet tíz híres hölgyének (köztük volt az aktuális szépségkirálynő, a helyi Megasztár két szereplője, és Riise balszerencséjére az újság főszerkesztőnője is) küldött elegáns helyre szóló, ám kissé pikáns vacsorameghívót - SMS-ben. A tíz "kiválasztott" között volt egyébként a Norvégiában nagy népszerűségnek örvendő televíziós műsorvezető, Synnöve Svabö, aki kifejezetten örült neki, hogy felkerült Riise listájára.

"Elégedettséggel tölt el, hogy 36 esztendősen is tagja lehettem ennek a körnek. Elvégre a tíz hölgy közül én vagyok a legidősebb, nekem a legkisebb a mellbőségem és én rendelkezem a legmagasabb végzettséggel" - fejtette ki. Azt nem tudni, hogy Maria Elvergard is a tíz hölgy között volt-e, annyi mindenesetre bizonyos, hogy Riise jelenleg vele él együtt, és a hírek szerint hamarosan össze is házasodnak - eredetileg tavaly nyárra tervezték az esküvőt, de akkor a focista Rómába igazolása miatt elhalasztották a ceremóniát.

A brazil jobbhátvéd, Cicinho viszont végül azt a hölgyet vette el, akivel öt éve él együtt, ám 2005-ben úgy tűnt, hogy szakítanak. A focistának akkor a brazil modellel, Mari Alexandrével volt viszonya: a hölgy többször is szerepelt az egyik brazil férfimagazinban, és kifejezetten kedveli a labdarúgókat, hiszen Cicinho mellett Denílsonnal és Juninho Paulistával is volt afférja. Cicinho azonban végül visszatalált az igaz szerelemhez Mirela Ramos személyében, aki csak névrokona a Real Madrid védőjének, Sergio Ramosnak - még ha egyes források a jobbhátvéd testvéreként is említik. Cicinho 2006 júliusában vette el Mirelát, és 2007-ben meg is született első gyermekük, Héctor.

www.global-soccer.eu