Vágólapra másolva!
Megerősítették a Juventus labdarúgócsapatának vezetőedzői posztján Ciro Ferrarát, aki eredetileg az olasz bajnokság utolsó két fordulójára vette át az irányítást a menesztett Claudio Ranieritől.

A korábbi válogatott futballista azzal érdemelte ki a további bizalmat, hogy a két találkozón győzelemre vezette a Juventust, amely ezzel második lett a Serie A-ban, s így a Bajnokok Ligája főtábláján kezdhet a nemzetközi kupaporondon. A torinói gárda kétéves szerződést kötött a 42 esztendős Ferrarával.

"Ferrara egy olyan szakember, aki szorosan köthető a klubunkhoz és sikeres pályafutás áll mögötte. Fiatal edző, akinek máris van vezetői tapasztalata nálunk" - olvasható a Juventus közleményében a csapatot 1994 és 2005 között játékosként öt bajnoki címhez, továbbá egy-egy Bajnokok Ligája- és Világkupa-győzelemhez segítő Ferreráról.

Ferrara - aki 2005 óta a Juventus utánpótlás-programjának vezetője - egyúttal Marcello Lippi szövetségi kapitány segítője az olasz válogatottnál, s pénteken elhagyta a szombati, északírek elleni barátságos mérkőzésre készülő világbajnok squadra azzurra edzőtáborát, hogy részt vegyen Torinóban a kinevezésén.