Vágólapra másolva!
Hétfőn boncolták a pénteken, 19 éves korában elhunyt Beck Tamást. A Pápánál próbajátékon lévő labdarúgót a családja sem tudta lebeszélni arról, hogy betegen is játsszon.

A kisalföld.hu nem hivatalos információja szerint - a hétfői boncolás alapján - vírusos fertőzés és az ehhez társuló fizikai megterhelés okozhatta Beck Tamás szívének leállását. A szövettani vizsgálatok eredményére még várni kell.

"A mindene, az élete volt a futball, s ebbe halt bele. Mindenáron bizonyítani akart, s ez lett a végzete. Nem akarta beismerni, hogy beteg s hogy emiatt legyengült. Játszani akart" - nyilatkozta a gyászoló édesapa a lapnak.

"Fájt a hasa és a feje, úgy tudom, kapott is valami gyógyszert. Ádám, a másik fiam mondta is neki, jobb lenne, ha nem menne el a meccsre, de nem tudta lebeszélni róla. Ha nekem szólnak akkor délelőtt, én biztosan lebeszéltem volna, s akkor talán nem történik meg mindez. Isten ments, hogy bárkit is bíráljak, de nem értem, abban a melegben miért kellett annyit edzeni, meccset játszani."

Beck Tamás az előző idényben a Gyirmót utánpótlás-együttesében szerepelt kölcsönben, és az NB I-be feljutott Pápa második csapatába szeretett volna igazolni. Pénteken Pápán próbajátékon vett részt, ám rosszul érezte magát, és tíz perc után lekéredzkedett a pályáról.

A meccs után ikertestvérével, Ádámmal visszautazott Győrbe, a szintén fiatalon elhunyt Fehér Miklósról elnevezett kollégiumba, ahol állapota tovább romlott. Mentőt hívtak hozzá, kórházba vitték, de már nem tudták megmenteni az életét.