Vágólapra másolva!
Erwin Koeman gratulált a játékosainak a svédek elleni 2-1-es vereség után, a szövetségi kapitány szerint ugyanis a lehetőségeihez képest jól játszott a magyar válogatott a szombat esti vb-selejtezőn.

"Nagyon csalódott vagyok, mert a döntetlent mindenképpen megérdemeltük volna" - kezdte értékelését a kapitány, aki szerint mindössze egy kicsivel több rutin hiányzott a magyar válogatottból, hogy megőrizze az 1-1-es eredményt, Zlatan Ibrahimovic azonban az utolsó pillanatban három ponthoz juttatta a svédeket.

"A szünetben arról beszéltünk, hogy a döntetlen nem is lenne rossz eredmény, hiszen a dán-portugál mérkőzés is számunkra kedvezően alakult. Több játékost ennek ellenére elragadott a hév, a végén négyen is felzárkóztak az utolsó támadásunkhoz, Gera azonban elrontotta a beadást, Tímár meg elcsúszott a svédek kontrájánál. A csoport másik meccsének tükrében még keserűbb érzés, hogy kicsúszott a kezünkből az egy pont."

A kapitány a fatális hibák dacára nem haragudott a játékosaira, sőt gratulált nekik a svédek vezetése után tanúsított küzdőszellemért. "Én a lehetőségeink alapján ítélem meg a csapatot. Sajnos a válogatott jó pár tagja kevesebbet játszott mostanában a klubcsapatában, ráadásul a kezdőcsapatba szánt Rudolf is megsérült a meccs előtti napon. A problémáink éppen a legfontosabb meccs előtt tornyosultak fel, nem mondhatjuk, hogy a sors kegyes volt hozzánk" - magyarázta Koeman.

Sokak számára érthetetlen volt, miért játszott egy teljes félidőt vérbeli csatár nélkül a válogatott, miért nem kezdett Torghelle, illetve miért nem kapott helyett legalább a kispadon Priskin.

"Tisztában vagyok vele, hogy ki milyen fizikális és mentális állapotban van, és ennek alapján hozom meg a döntéseimet" - reagált a kritikus kérdésekre a szakvezető. "Szerdán a portugálok ellen kell játszanunk, és Torghelle nem bírt volna ki kétszer 90 percet, ráadásul van már egy sárga lapja, félő volt, hogy a svédek ellen begyűjti a másodikat, és akkor mindenképp ki kell hagynia a szerdai meccset. Nem az volt a szándékunk, hogy ne támadjunk, éppen ellenkezőleg: Rudolf sérülése után azért esett a választásom Husztira, mert úgy gondoltam, a labdát a földön tartva neki esetleg több esélye lehet a nehezebben forduló belső védők ellen. Ami Priskint illeti, úgy ítéltem meg, hogy ő nincs megfelelő állapotban ehhez a megmérettetéshez, és ezt neki is megmondtam."

Forrás: MTI

A kép csalóka: sajnos sem Torghelle, sem a magyar csapat nem szárnyalt

Koeman gondjait tetézi, hogy a védelem oszlopa, Juhász Roland is kidőlhet a sorból, mint a kapitány elmondta, a bordasérüléssel bajlódó hátvéd maga kért cserét a 64. percben, máskülönben végigjátszotta volna a találkozót. Egyelőre nem lehet tudni, hogy Juhász rendbejön-e szerdáig, vagy pedig a Gyepes, Tímár kettősnek kell felvennie a harcot Cristiano Ronaldóékkal.

"Eléggé korlátozottak a lehetőségeink, de mint ahogy a sikereink után sem kerültem euforikus hangulatba, most sem pánikolok, pedig a portugálokat erősebbnek tartom a svédeknél. A csoport továbbra is nyitott, de ma is kiderült, hogy elég nehéz megjósolni a végeredményt, meccsről meccsre kell gondolkodni. A következő napok feladata a csalódottság feldolgozása lesz."

Koeman végezetül felhívta a figyelmet egy korábbi nyilatkozatára, mely szerint ha minden játékos a rendelkézére áll, akkor az utolsó pillanatig lehet esélyünk a továbbjutásra. "Sajnos nekünk túl nagy problémát jelent, ha valaki kiesik a csapatból - ehhez képest jól teljesített a válogatott Svédország ellen" - zárta szavait a kapitány.