Vágólapra másolva!
Idei leggyengébb teljesítményével búcsúzott 2009-től a magyar labdarúgó-válogatott, amely Belgiumban úgy kapott ki 3-0-ra a szintén nem világverő házigazdától, hogy helyzetet sem igazán tudott kidolgozni.

Eredmény, barátságos mérkőzés:
Belgium - Magyarország 3-0 (1-0)
Gent
v.: Hervé Piccirillo (francia)
Magyarország: Király (Fülöp, 46.) - Bodnár (Horváth G., 46.), Vanczák, Juhász, Halmosi - Sándor Gy., Tóth B. (Tőzsér, 65.), Buzsáky (Bodor, 46.) - Dzsudzsák (Vadócz, 88.), Torghelle, Rudolf (Priskin, 46.)
Belgium: Gillet - De Roover, Van Buyten, Vermaelen, Lombaerts - Fellaini (Buffel, 88.), Geraerts (Kompany, 46.), Vertonghen, Hazard - De Sutter (Sonck, 76.), Mirallas (Lamah, 76.)
gól: Fellaini (38.), Vermaelen (55.), Mirallas (61., büntetőből)
sárga lap: De Roover (72.), illetve Halmosi (58.), Juhász (60.), Torghelle (65.)

Ahogy várni lehetett, Király Gáborral kapujában kezdi a Belgium elleni mérkőzést a magyar válogatott, a 70-szeres válogatott kapus 2006. október 11-én, a Máltán elszenvedett 2-1-es vereség alkalmával húzta magára legutóbb a címeres mezt.

A két csapat korábban 11-szer csapott össze egymással, az eddigi mérleg nem túl hízelgő a magyarokra nézve, ugyanis mindössze kétszer győzött a csapat és két döntetlent ért el, hétszer pedig kikapott.

Legutóbb 1994. június 8-án találkozott a két válogatott, s akkor a belgák hazai pályán 3-1-re nyertek barátságos találkozón. Az utolsó magyar győzelem majdnem 51 éve, 1958. november 23-án született Budapesten (3-1). Belgiumban pedig egyetlen alkalommal, 1926. február 14-én nyert Magyarország nemzeti csapata akkor 2-0-ra.

A magyar válogatott kezdte a mérkőzést, amelynek első perceiben csupán mezőnymunka folyt, a kapu közelébe sem merészkedtek a csapatok. Nyomasztó belga mezőnyfölényben teltek a percek, szerencsére a felíveléseket könnyen tudták hatástalanítani a magyar bekkek.

A 16. percben Vertonghen 24 méteres bombáját Vanczák fejjel akarta menteni, nem csoda, hogy fejét fogva vágódott el a 16-oson belül. A 20. percben egy bal oldali beadás elől sikerült Juhásznak mentenie De Sutter elől. A szögletet követően Vertonghen került helyzetbe, de a 11-es pontról ballal az égbe lőtt.

Forrás: MTI

A borzalmasan gyenge mérkőzésen már az is felüdülés volt, amikor Vertonghen jócskán mellé lőtt, Fellaini fejese pedig minimum 10 métert tévedett. Magyar akciót 35 percig nem lehetett látni...

A 36. percben Tóth eladott labdájára Hazard csapott le, a védők mögé induló De Sutterhez játszott, aki futtából a bal alsó sarok mellé lőtt. Két perc múlva Fellaini fordult be, s spiccel bombagólt lőtt a bal felső sarokba (1-0).

Az első félidő játékát tekintve megérdemelt a hazai vezetés, nem is lehet más az eredmény, hiszen a magyar válogatott nemcsak helyzetbe nem került, a labdát is alig-alig birtokolta.

A szünetben Geraerts helyére Kompany állt, a magyaroknál Királyt Fülöp, Buzsákyt Bodor, Bodnárt Horváth, Rudolfot pedig Priskin váltotta. Az 52. percben Tóth majdnem összehozta a második gólt is, ezúttal tátott szájjal nézte, ahogy Fellaini mellel maga elé téve a labdát ziccerbe került, Fülöp jól robbant ki kapujából, a belga támadó pedig centikkel a jobb kapufa mellé gurította a labdát. Válaszul Vanczák botlott bele egy beadásba, a védők a gólvonalon mentettek.

Az 55. percben Hazard szabadrúgását követően a továbbcsúsztatott labdát Vermaelen lőtte a hálóba (2-0). A 61. percben Juhászt szabálytalannak látta a játékvezető, a büntetőt Mirallas a jó irányba vetődő Fülöp fölött a jobb felső sarokba lőtte (3-0).

A 66. percben Priskin gurítását vetődve fogta Gillet kapus, hat perc múlva Dzsudzsák 28 méteres szabadrúgása a nevető nézők között landolt. Egy perc múlva szinte ugyanonnan Tőzsér jobban célzott, de Gillet így is könnyedén védett. A 79. percben Gillet-t végre bravúrra kényszerítettük, a kapus Dzsudzsák közeli kapáslövését védte remek reflexszel.

Az utolsó tíz percben már csupán egy-egy csere okozott változást, a magyar együttes idei leggyengébb teljesítményével sima vereséget szenvedett egy szintén rosszul játszó belga válogatott otthonában.