Vágólapra másolva!
A Máltán edzőtáborozó Ferencváros a helyi bajnokságban szereplő Hamrun Spartans csapatával játszott csütörtökön, ám a 45 percesre tervezett felkészülési mérkőzést a pályán kialakult dulakodás miatt a 26. percben lefújta a játékvezető.

A Ferencváros hivatalos weboldala szerint a mérkőzés 24. percében az FTC védője, Dragóner Attila szólalkozott össze a máltaiakkal, amiért az egyik hazai játékos előbb lekönyökölte, majd leköpte Balog Zoltánt. Az incidenst látván a kispados és a pályán lévő játékosok a társaik segítségére siettek, ahol a felek szóváltásba keveredtek. A heves indulatok miatt a bíró szétválasztotta a két csapatot, s a játékosok először a pálya két oldalán, majd a játékvezető kérésére az öltözőben várakoztak. A Ferencváros folytatni akarta a játékot, ám a bíró véget vetett a találkozónak.

A magyar csapat egyik szurkolói honlapja szerint, miután félbeszakadt a meccs, a máltai drukkerek szidták a ferencvárosiakat, és le is köpték őket.

"Balogot leköpték és lekönyökölték, én a csapattársam segítségére siettem, aztán hirtelen tumultus alakult ki. Azt láttam, hogy Eldinget is megütötték, utána elszabadult a pokol. Sajnálom, hogy így lett vége, szerettük volna befejezni a meccset, úgy éreztem, jobbak voltunk, mint az ellenfél" - idézte Dragónert az ulloi129.worldpress.com.

"Ártatlanok vagyunk, egy olyan dolog történt, amely a labdarúgásban a legsúlyosabb dolog. Egyik játékosunkat leköpték, azért mentek be a társak, hogy megvédjék őt. Büszke vagyok a fiúkra, igazi csapatként álltak ki egymásért. Mi játszani akartunk, de a játékvezető ezt nem engedte meg. Jók voltunk, miénk lett volna a serleg, ha nem szakad félbe a meccs. Az élet azonban megy tovább, itt vagyunk egy gyönyörű helyen, barátságosak velünk, jól érezzük magunkat" - nyilatkozta Dave McCarthy, a Ferencváros áltatlános igazgatója.

A Ferencváros a minitorna első mérkőzésén Anthony Elding és Rósa Dénes góljaival 2-0-ra nyert a Mosta csapata ellen, s a csütörtöki meccs döntött volna arról, hogy ki nyeri a máltai három résztvevős tornát.