Vágólapra másolva!
Jens Lehmann-nak nem tetszik, hogy nem jelölték a német válogatott dél-afrikai világbajnokságra utazó keretébe, szerinte túl fiatalok a kiválasztottak. A sportigazgató Matthias Sammer szerint a kapus nyilatkozatai gyengítik a csapatot.

Jens Lehmannt, a VfB Stuttgart 40 éves kapusát nem jelölték a német válogatott dél-afrikai világbajnokságra utazó keretébe, René Adler, Manuel Neuer és Tim Wiese utazhat a tornára. Lehmann nehezen nyugszik ebbe bele, főleg azért, mert Joachim Löw szövetségi kapitány szerint is szükség lenne egy rutinos, de csak 30-35 éves kapusra.

"Amíg valaki beleillik az elképzelésekbe, kortól függetlenül játszatni kellene" - mondta Lehmann, kiemelve, hogy jelenleg nincs rutinos kapus, ő viszont negyvennél is fiatalabbnak érzi magát. Kritikát is megfogalmazott fiatal kollégáival szemben: "Egy világbajnokságnak nem lehet relatíve tapasztalatlan emberekkel nekimenni. Adler és Neuer nem játszanak a Bajnokok Ligájában, ennélfogva nincsenek folyamatosan a legmagasabb szintű játékra kényszerítve. Amikor én fiatal voltam, soha nem kaptam ilyen nagy esélyt."

Matthias Sammer, a német szövetség sportigazgatója szerint Lehmann túl messzire ment, nyilatkozataival csak feszültséget próbál szítani. "Jens ezekkel a mondatokkal csak a csapatot gyengíti" - vágott vissza Sammer. "Cseppet sem örülök a kijelentéseinek, talán el kellene beszélgetnem vele."