Vágólapra másolva!
Dzsudzsák Balázs iránt Olaszországból és Németországból is érdeklődnek - tudta meg az [origo] a PSV magyar szélsőjének a játékosügynökétől, Vörösbaranyi Józseftől.

A holland sajtó a közelmúltban arról cikkezett, ha a PSV nem éri el a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő második helyet (jelenleg az Ajaxtól egy pontra lemaradva harmadik), akkor eladja legértékesebb játékosait. Közéjük tartozik Dzsudzsák Balázs is, aki a Transfermarkt.de szerint a 10 millió eurót érő Ibrahim Afellay után a PSV második legdrágább játékosa, az átigazolási információkra szakosodott német oldal a piaci értékét 8,5 millió euróra taksálja.

A 23 éves játékos menedzsere, Vörösbaranyi József szerint a PSV-nél - a bajnoki helyezéstől függetlenül - nincs napirenden Dzsudzsák értékesítése, ám az nyilvánvaló, hogy a klub anyagi helyzetét nagyban befolyásolja, hogy jövőre indul-e a BL-ben vagy sem.

Korábban már tucatnyi csapattal összefüggésbe hozták Dzsudzsákot, aki sokszor elmondta, hogy elégedett Eindhovenben, de több olyan bajnokság is van, ahol szívesen futballozna a jövőben. A legideálisabb célpontnak Spanyolországot nevezte meg, ahonnan a Real Madrid, az Atlético Madrid, a Valencia és a Sevilla érdeklődéséről is olvasni lehetett, a valóságalapjukról persze nem lehet sokat tudni. Az egyetlen megerősített információ a francia PSG ajánlata volt, amelyet a PSV visszautasított.

Beajánlották a Manchester United edzőjének

A Goal.com futballportál a minap hét balszélsőt ajánlott Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere számára, s köztük volt Dzsudzsák Balázs is. A légiós ügynöke nem tud angol érdeklődőről, ám a válogatott balszélsővel egyetemben úgy gondolja, nem a Premier League a legmegfelelőbb célpont a játékos számára. Persze - tette hozzá Vörösbaranyi - , ha a Manchester United, vagy a többi nagycsapat valamelyike, az Arsenal, a Chelsea, a Liverpool, esetleg a Manchester City hívná, nem mondana nemet.

De vajon mely országok jöhetnének még szóba?

Németországban eddig a német bajnok, ám jelenleg csak a középmezőnyben tanyázó Wolfsburg közeledéséről cikkeztek a sportoldalak, a játékosügynök szerint van egy vadonatúj érdeklődő is, amely éppen kedden jelezte szándékát a holland klubnak. Hogy a csapat erősebb-e a Wolfsburgnál, azt Vörösbaranyi nem árulta el, ám a Kickertől származó információnk szerint az éllovas Schalke és az Európa Ligában menetelő Hamburg játékrendszerébe éppen beleillene a 23 éves magyar középpályás, így nem kizárt, hogy a két említett csapat feni a fogát a nyírlugosi futballistára. Az EL-ben Dzsudzsák jól játszott a Hamburg ellen, lőtt egy bombagólt, ami jó ajánlólevél, az már kevésbé, hogy ugyanezen a meccsen később meglökte a bírót, amiért kiállították.

Januárban a Dzsudzsak.hu-t megrohamozták a török olvasók, mert Törökországban szóba került, hogy a Besiktas is vinné, Vörösbaranyi nem tud semmit arról, hogy mik a bajnokságban harmadik helyezett csapat átigazolási tervei.

Olaszországból is figyelik

Eddig még nem esett szó a Serie A-ról, pedig Olaszországból is figyelik az egykori Loki-szélsőt, erről Vörösbaranyi kérésünkre annyit árult el: a tabella felső régiójában található csapatok egyike jelezte, ajánlatot tenne a hollandoknak.

Mivel Dzsudzsák a PSV-nél gyengébb csapatba biztosan nem távozna, így a csapatok játékospolitikáját és taktikai felállását figyelembe véve a BL- és EL-helyekre hajtó csapatok közül a Milan, a Juventus, a Napoli, a Fiorentina vagy a Palermo jöhet szóba, ez persze csupán találgatás.

Dzsudzsák szerződése 2012-ben jár le, Vörösbaranyi szerint az sincs kizárva, hogy a PSV egy új, öt év körüli új szerződéssel áll majd elő, ám mindezt befolyásolhatja az idei bajnokság végeredménye.