Vágólapra másolva!
Elhagyja nyáron az Internazionale labdarúgócsapatát Mario Balotelli, és a Barcelonában folytatja pályafutását, írja az olasz Tuttosport című napilap.

Nyitva áll az ajtó Mario Balotelli előtt, azaz a húszéves csatár a nyáron elhagyhatja a Bajonok Ligája-döntőre készülő Internazionale csapatát. Balotellinek nem volt jó szezonja, 25 bajnokin mindössze kilenc gólt lőtt, és rendszeresen összetűzésbe keveredett csapattársaival, a vezetőedző José Mourinhóval vagy éppen magával a klubbal.

Volt, hogy nyilvános helyen a Milan mezében filmezték, egy lecserélése alkalmával földhöz vágta a mezét, és előfordult, hogy összekülönbözött Marco Materazzival, az Inter hátvédjével. A szurkolók szimpátiáját már régen elveszítette, és bár Mourinho rendre kiállt mellette, most mégis úgy tűnik, távozik Milánóból, írja a Tuttosport.

Átigazolását megkönnyítheti, hogy az a Mino Raiola a menedzsere, aki lebonyolította az Inter és a Barcelona között a tavalyi Zlatan Ibrahimovic-Samuel Eto'o cserét, és híresen jó a kapcsolata a katalán klubbal.

Szintén baráti viszonyt ápol egymással a két klub elnöke, Massimo Moratti és Joan Laporta is, de a Barcelona edzője, Pep Guardiola ugyancsak el tudná képzelni csapatában Balotellit, méghozzá az egyre kevesebb lehetőséget kapó Thierry Henry helyén.

Az olasz lap értesülései szerint Carlo Ancelotti, a Chelsea menedzsere is érdeklődik Balotelli iránt.