Vágólapra másolva!
Az Internazionale labdarúgócsapatának elnöke, Massimo Moratti szerint "csoda lenne" ha José Mourinho a Bajnokok Ligája döntőjét követően nem távozna a milánói csapat kispadjáról.

Bár a Serie A múlt vasárnapi végjátéka előtt a 47 éves portugál edző még cáfolta, hogy tárgyalásokat folytatna a Real Madriddal, csapata Siena elleni, bajnoki győzelmet jelentő sikerét követően már elismerte: nem érzi jól magát Olaszországban. Mourinho már korábban is hangoztatta, hogy az Inter kispadján jól érzi magát, azonban az olasz futball egészét két év alatt sem tudta megszeretni.

Az Inter elnöke, Massimo Moratti azt mondta az olasz lapoknak, hogy "csoda lenne", ha Mourinho a következő idényt is az Inter kispadján kezdeném meg. Mourinhót szerződése 2012-ig köti az Interhez, és eddig rendre cáfolta, hogy bárkivel is tárgyalna. Az utóbbi időben azonban egyre gyakrabban merült fel a neve, mint aki Manuel Pellegrinit válthatja a Real Madrid kispadján. A múlt héten pedig már sejtelmesen úgy fogalmazott Mourinho, hogy "irányítottam már egy-egy angol és olasz nagycsapatot, és egy spanyolt is fogok", amiből sokan arra következtettek, hogy a portugál már meg is állapodott a madridiakkal.

Amellett, hogy a tekintélyes olasz sportlap, a Gazzetta dello Sport keddi száma már "Viszlát, Mourinho" szalagcímmel jelent meg, az újság a korábban a Chelsea-t is irányító szakember lehetséges utódait is megnevezte: Guus Hiddink (Törökország), Josep Guardiola (FC Barcelona), Sinisa Mihajlovic (Catania), Cesare Prandelli (Fiorentina) és Luciano Spalletti (Zenit) szerepel a listán.

Az Inter már szerdán elutazik Madridba

Az Internél azonban Mourinho távozásánál egyelőre fontosabb a Bayern München elleni szombati Bajnokok Ligája-döntő. Az olasz csapat már szerda este elutazik Madridba, a finálé helyszínére.

A milánói csapat vezetői az európai szövetség figyelmeztetését is figyelembe vették, amikor az együttes korai utazása mellett döntöttek. Az UEFA az Internek és a Bayern Münchennek a figyelmét is felhívta arra, hogy a jelenleg is aktív izlandi vulkán esetleg problémákat okozhat a légi közlekedésben, ezért minél korábban érkezzenek meg Madridba.

A José Mourinho irányította olasz együttes szombat estig a Real Madrid edzőközpontjában készül majd a döntőre, amely szombaton 20:45 órakor kezdődik a Santiago Bernabéu Stadionban.