Vágólapra másolva!
Franck Ribéry két éve a huszonhatodik születésnapját prostituáltakkal ünnepelte, ami a játékos szerint "csupán kétezer eurójába kerül". A francia válogatott futballista a rendőrségen tett vallomásában elárulta azt is, hogy barátjával partnert cseréltek az estén, s mivel az egyik örömlány még kiskorú volt, három év börtönt is kaphat Ribéry.

Franck Ribéry és egyik barátja örömlányokkal ünnepelte a labdarúgó születésnapját 2008-ban. A Le Parisien című lap megszerezte az ügyről készült rendőrségi vallomást, melyben Ribéry elmondta: "Mindketten lefeküdtünk a lányokkal, cseréltünk is. Én vettem a repülőjegyet a barátomnak, csupán kétezer eurómba (560 ezer forint) került az egész."

A játékos, aki nős és két gyermek apja, azt állítja, nem tudta, hogy Zahia Dehar még csak 16 éves. A prostituált szintén azt vallotta, hogy a focista nem tudott az életkoráról. Ha Ribéryt bűnösnek találják, 58 ezer dolláros (12,5 millió forint) pénzbüntetést, vagy akár három év börtönt is kaphat.

A nyomozás főként egy nőket futtató banda ellen irányul, amelyik a híres Champs-Elysées-en található Zaman Café nevű éjszakai szórakozóhelyről közvetített ki konzumhölgyeket többek között ismert futballistáknak.

A szexbotrány év elején robbant ki Franciaországban, amikor Zahia Dehar nyilvánosságra hozta, hogy 2008-ban - amikor még csak 16 éves volt - a francai válogatott több labdarúgója, így Franck Ribéry és Karim Benzema is fizetett neki szexuális szolgáltatásaiért.

A két futballista mellett a szintén válogatott Sidney Govou is érintett az ügyben, de ő idén vette igénybe a nő szolgáltatásait, amikor az már nagykorú volt.

Bár a prostitúció 18 év felett legális Franciaországban, a kiskorúval folytatott szexuális viszonyért három év börtön is járhat, de csak akkor, ha a tettes tudott partnere életkoráról.