Vágólapra másolva!
Az utolsó előtti Bajnokok Ligája-csoportkörben az Internazionale számára nem csak a legjobb 16 közé kerülés a tét, hiszen a Twente elleni szerdai meccsen a szakvezető, Rafael Benítez állása is kockán forog az eddigi gyengébb szereplés miatt. A keddi nap római mérkőzésén a Bayern München tartalékos lesz, ám kezdő lehet Franck Ribéry. Az Ajaxszal meccselő Real Madrid sem a legerősebb összeállításában játszik majd, mivel a Mourinho-csapat már a Barca elleni csúcsrangadóra készül, Messiék számára viszont még van tétje a Panathinaikosz elleni összecsapásnak.

Nem gyakori, hogy a Bajnokok Ligája címvédőjének edzője már a csoportkörben elveszítheti állását, ám az Inter szakvezetője, Rafael Benítez számára a Twente elleni hazai mérkőzésen nem csak a továbbjutás a tét.

A csapat pocsék eredményei miatt a klub tulajdonosa, Massimo Moratti ultimátumot intézett az edzőhöz: amennyiben nem győznek a hollandok ellen, Benítez mehet. Ezt persze konkrétan sehol sem jelentette ki, ám az olasz lapok így értelmezték azt a nyilatkozatát, amelyben azt mondta: szerdáig biztosan nem változik semmi a klubnál.

Madridban már a Barca elleni rangadóra gondolnak

Miközben az olasz sajtó máris Benítez lehetséges utódjának kilétét találgatja, Moratti megpróbál kiállni a tréner mellett. "Hogy hiszek-e Benítezben? Igen, de a legfontosabb az, hogy megfelelő eredményt érjünk el a Twente ellen. A szerdai mérkőzés nagyon fontos" - jelentette ki az elnök, amit szintén sokféleképpen lehet értelmezni. Egyvalami biztos: a spanyol edzőnek nem lesz könnyű dolga, hiszen a csapatnak rengeteg a sérültje, a Twente pedig nyugodtan játszhat a Giuseppe Meazza-stadionban, elvégre nincs veszítenivalója.

A hollandok jelenleg a harmadik helyen állnak, három ponttal megelőzve a Werder Brement, amely a Tottenhamhez látogat, vagyis az enschedeiek az Európa Liga-kvalifikációt az utolsó körben is kiharcolhatják. Biztató lehet az Inter-drukkerek számára, hogy Benítez még sohasem kapott ki holland csapattól a BL-ben, és a milánóiak a legutóbbi hat hazai mérkőzésüket megnyerték a sorozatban. A győzelem egyébként továbbjutást érne az Inter számára, és alighanem egy kis időt a szakvezető számára.

A városi rivális AC Milan már kedden pályára lép, mégpedig az Auxerre otthonában. A francia csapat számára ez az utolsó lehetőség, hogy versenyben maradjon a továbbjutásért, de a milánóiak számára is fontos lenne a győzelem, hiszen az Ajax Amsterdam ott liheg a nyomukban. A holland együttes a már biztos továbbjutó Real Madridot fogadja, és a spanyol együttesnél már a következő bajnokira figyelnek, azon ugyanis a Barcelona lesz az ellenfél.

A madridiak ugyan fogadkoznak, hogy egyelőre csak az Ajaxra koncentrálnak, de ezzel együtt várhatóan több kulcsember is pihenőt kap majd. "Mindenképpen lesznek változások a csapatban az Ajax ellen. Jelenleg jól megy a játék, és a keretben vannak olyanok, akik bármikor képesek kiváló teljesítményre az alapemberek helyén" - mondta a Real pályaedzője, Aitor Karanka. A kisebb sérüléssel bajlódó Gonzalo Higuaín és Sami Khedira alighanem pihenőt kap, helyettük Karim Benzema és Lassana Diarra játszhat.

Az Ajax megbüntette ugyan az uruguayi támadót, Luis Suárezt, aki a hét végi, PSV Eindhoven elleni bajnokin megharapta Otman Bakkalt, de azért arra figyeltek, hogy a belső büntetés csak a Real elleni meccs után lépjen életbe.

Tartalékos lesz a Bayern Rómában

A másik spanyol sztárklub, a Barcelona játékosai egy nappal kevesebbet pihenhetnek majd a spanyol csúcsrangadó előtt, hiszen a katalánok szerdán játszanak a BL-ben, ráadásul ők még nem biztosították be a továbbjutást, vagyis Josep Guardiola nem tartalékolhat. A Barca a görög Panathianikosz vendége lesz, s az athéni együttes a múlt héten váltott trénert: a leköszönő Nikosz Niobliasz helyét a portugál Jesualdo Ferreira foglalta el, aki az idényt még a spanyol Málagánál kezdte. Ferreira az andalúziai egyesülettel elkerülte a Barcelonát, hiszen még azelőtt kirúgták, hogy a Málaga játszott volna a katalánokkal, de a BL-ben már nem úszta meg a találkozót. Figyelembe véve, hogy a két csapat szeptemberi, barcelonai meccsét Lionel Messiék 5-1-re nyerték meg, Ferreira nem biztos, hogy örül a Barca elleni mérkőzésnek.

Forrás: AFP
Ribéry kezdő lehet az AS Roma ellen

A Bayern München szurkolóinak már nem kell izgulniuk a továbbjutás miatt, a németek az első négy meccsüket ugyanis megnyerték, így ott vannak a legjobb 16 között. A csoportgyőzelemhez már csak egy pontra van szükségük, miközben keddi ellenfelüknek, az AS Romának nyernie kellene ahhoz, hogy közelebb kerüljön a továbbjutáshoz. Ennek megfelelően könnyen elképzelhető, hogy a müncheniek nem fognak megszakadni az olasz fővárosban. "Meglátjuk, hogy ebben a helyzetben mi az észszerű. Szeretnénk, ha néhány játékosunk némi meccsrutint szerezne" - jelentette ki Louis van Gaal, amit azt sejteti, hogy nem feltétlenül a legerősebb csapatát küldi majd pályára. Bastian Schweinsteiger eltiltás miatt el sem utazott Rómába, és a sérült Daniel van Buyten, Holger Badstuber, Arjen Robben, Miroslav Klose és Ivica Olic is otthon maradt. Franck Ribéry viszont a szezon során először bekerülhet a kezdő tizenegybe.

BL-csoportkör, ötödik forduló:
A keddi program:
E csoport:
AS Roma (olasz) - Bayern München (német) 20.45
FC Basel (svájci) - CFR Cluj (román) 20.45

A csoport állása:
1. (már továbbjutott) Bayern München 12 pont
2. AS Roma 6
3. FC Basel 3 (7-8)
4. CFR Cluj 3 (5-10)

F csoport:
Szpartak Moszkva (orosz) - Olympique Marseille (francia) 18.30
Chelsea (angol) - MSK Zilina (szlovák) 20.45

A csoport állása:
1. (már továbbjutott) Chelsea 12 pont
2. Olympique Marseille 6 (8-3)
3. Szpartak Moszkva 6 (5-6)
4. MSK Zilina 0

G csoport
Ajax Amsterdam (holland) - Real Madrid (spanyol) 20.45
Auxerre (francia) - AC Milan (olasz) 20.45

A csoport állása:
1. Real Madrid 10 pont
2. AC Milan 5
3. Ajax Amsterdam 4
4. AJ Auxerre 3

H csoport
Sporting Braga (portugál) - Arsenal (angol) 20.45
Partizan Beograd (szerb) - Sahtar Donyeck (ukrán) 20.45

A csoport állása:
1. Arsenal 9 pont (15-4)
2. Sahtar Donyeck 9 (7-6)
3. Braga 6
4. Partizan Beograd 0

A szerdai program:
A csoport:

Internazionale (olasz) - Twente (holland) 20.45
Tottenham Hotspur (angol) - Werder Bremen (német) 20.45

A csoport állása:
1. Tottenham 4 2 1 1 12-8 7 pont
2. Inter 4 2 1 1 11-8 7
3. Twente 4 1 2 1 6-7 5
4. Werder 4 0 2 2 3-9 2

B csoport:
Hapoel Tel-Aviv (izraeli) - Benfica (portugál) 20.45
Schalke 04 (német) - Olympique Lyon (francia) 20.45

A csoport állása:
1. Lyon 4 3 0 1 9-5 9 pont
2. Schalke 4 2 1 1 5-2 7
3. Benfica 4 2 0 2 6-7 6
4. Hapoel 4 0 1 3 2-8 1

C csoport:
Valencia (spanyol) - Bursaspor (török) 20.45
Rangers (skót) - Manchester United (angol) 20.45

A csoport állása:
1. ManU 4 3 1 0 5-0 10 pont
2. Valencia 4 2 1 1 8-2 7
3. Rangers 4 1 2 1 2-4 5
4. Bursaspor 4 0 0 4 0-9 0

D csoport
Rubin Kazany (orosz) - FC Köbenhavn (dán) 18:30
Panathinaikosz (görög) - FC Barcelona (spanyol) 20.45

A csoport állása:
1. Barcelona 4 2 2 0 9-3 8 pont
2. Köbenhavn 4 2 1 1 4-3 7
3. Rubin Kazany 4 0 3 1 1-2 3
4. Panathinaikosz 4 0 2 2 1-7 2

www.global-soccer.eu