Vágólapra másolva!
Kedd este dől el, hogy az FC Köbenhavn vagy a Rubin Kazany kerül-e a nyolcaddöntőbe a labdarúgó Bajnokok Ligája D csoportjából. A játéknapon érdekelt másik három csoportban már korábban kialakultak a továbbjutó párosok, csak a helyezésekről döntenek a találkozók.

A dán együttes könnyebb helyzetben van, hiszen fogadja a biztos búcsúzó Panathinaikoszt, míg a rivális orosz gárda a már csoportelső Barcelona vendége lesz. Ráadásul a koppenhágaiak eddig egy ponttal többet szereztek kazanyi riválisuknál, vagyis ha nyernek, akkor a Rubin esetleges bravúrja is kevés lesz. A Köbenhavn öt BL-meccs óta nem kapott ki otthon, míg a Panathinaikosz több mint 430 perce nem lőtt gólt. Mivel a Barcelona elsősége már biztos, kérdéses, hogy Lionel Messi pályára lép-e ötvenedik BL-mérkőzésén.

Az A csoportban a Tottenham és a címvédő Internazionale 10-10 pontos, előbbi a Twente, utóbbi a Werder Bremen otthonában vendégeskedik. Az egymás elleni mutatóban az angol klub jobb, vagyis az Internek több pontot kell szereznie kedden riválisánál, máskülönben marad a második helyen. A Twente - amely tíz meccsen egyszer sem nyert angol együttes ellen - csoportharmadikként az Európa Ligában folytatja majd, a brémaiak búcsúznak.

A B csoportban a Schalke 04 pontelőnnyel várja a zárást az Olympique Lyonnal való versenyfutásban. A németek a Benficához utaznak, a franciák pedig a Hapoel Tel-Avivot fogadják. A portugálok az utolsó három hazai meccsüket német gárda ellen megnyerték, és ha most is így tesznek, akkor harmadikok lesznek, és átkerülnek az EL-be, míg a Lyon előtt egy hazai sikerrel megnyílhat az út az első helyhez. A Schalke az utolsó hat idegenbeli BL-fellépésén nem lőtt gólt.

A C csoportban a Manchester United és a Valencia egymás között dönti el az első hely sorsát. A két csapat szeptember 29-ei találkozóján az angolok 1-0-ra nyertek idegenben, azaz a spanyoloknak mindenképpen győzniük kell, ha elsők akarnak lenni. Az MU lehet egyébként az első csapat, amely kapott gól nélkül zárja a csoportkört - a múltban hat együttes, az Ajax Amsterdam, a Chelsea, a Juventus (kétszer), a Liverpool, az AC Milan és Villarreal egy-egy kapott góllal élte túl ezt a szakaszt. Az már korábban eldőlt, hogy ebből a csoportból a Glasgow Rangers folytatja az EL-ben, míg a Bursaspor kiesik.

BL-csoportkör, 6. forduló, a keddi program:
A csoport:
Werder Bremen (német) - Internazionale (olasz) 20.45
Twente (holland) - Tottenham Hotspur (angol) 20.45x

A csoport állása:
1. (és továbbjutott) Tottenham Hotspur 10 pont (15-8)
2. (és továbbjutott) Internazionale 10 (12-8)
3. Twente 5
4. Werder Bremen 2

B csoport:
Olympique Lyon (francia) - Hapoel Tel Aviv (izraeli) 20.45
Benfica (portugál) - FC Schalke 04 (német) 20.45

A csoport állása:
1. (és továbbjutott) FC Schalke 04 10 pont
2. (és továbbjutott) Olympique Lyon 9
3. Benfica 6
4. Hapoel Tel Aviv 4

C csoport:
Manchester United (angol) - Valencia (spanyol) 20.45
Bursaspor (török) - Glasgow Rangers (skót) 20.45

A csoport állása:
1. (és továbbjutott) Manchester United 13 pont
2. (és továbbjutott) Valencia 10
3. Glasgow Rangers 5
4. Bursaspor 0

D csoport:
FC Köbenhavn (dán) - Panathinaikosz (görög) 20.45
FC Barcelona (spanyol) - Rubin Kazany (orosz) 20.45

A csoport állása:
1. (és továbbjutott) FC Barcelona 11 pont
2. FC Köbenhavn 7
3. Rubin Kazany 6
4. Panathinaikosz 2

A nyolcaddöntőbe már bejutott csapatok:
Bayern München (német), Chelsea (angol), Olympique Marseille (francia), Real Madrid (spanyol), AC Milan (olasz), Schalke 04 (német), Tottenham Hotspur (angol), FC Barcelona (spanyol), Internazionale (olasz), Manchester United (angol), Olympique Lyon (francia), Valencia (spanyol).