Vágólapra másolva!
Szima Gábor, a DVSC-TEVA elnöke szerint Herczeg András jövője a saját kezében van. A klubmenedzser szerződése december 31-én lejár a Debrecen focicsapatánál, Szima a klub honlapján úgy nyilatkozott: még egyetlen edzővel sem tárgyalt a csapat.

Herczeg András a hétfő 18 órakor kezdődő igazgatótanácsi ülésen részletesen beszámol majd az elmúlt évi munkájáról, ezt követően megosztja a vezetőkkel a jövőjével kapcsolatos döntését.

"Herczeg jövője teljes mértékben a saját kezében van" - mondta a klub honlapján Szima Gábor, a DVSC elnöke. "Neki kell eldönteni: a sikeres hároméves munka után érez-e magában annyi erőt, kitartást és némi megújulást, hogy folytatni tudja. Az igazgatótanács meghallgatja az értékelést, majd nagy valószínűséggel feltesszük a kérdést Herczeg Andrásnak, hogy vállalja-e továbbra is a klubmenedzseri feladatokat. Ha az előbb felsoroltak fennállnak, akkor nagy valószínűsséggel elvállalja. Ha azonban úgy érzi, hogy ez a három év túl sok energiát emésztett fel, és más típusú munkára van szüksége, akkor ennek szellemében hozza meg a döntését."

"Ha Herczeg válasza nem, akkor a klubvezetés elkezdi keresni a megfelelő szakembert. A sajtóhírekkel ellentétben eddig nem tárgyaltunk egyetlen edzővel sem" - tette hozzá Szima a DVSC.hu-n.

Herczeg eddig 147 NB I-es mérkőzésen irányította a Debrecent, amivel második a klub örökranglistáján Garamvölgyi Lajos mögött. Az előző idényben a Bajnokok Ligája, a mostani szezonban az Európa Liga főtábláján szerepelt a Loki.

Súlyos büntetés Kabátéknak

Négy játékosra pénzbüntetést rótt ki a klub hétfőn. Kabát Péter, Laczkó Zsolt és Szakály Péter megrongálta a szállodai szobáját a Metaliszt Harkiv elleni Európa Liga-mérkőzés után, Adamo Coulibaly pedig egy francia újságnak negatívan nyilatkozott a játékostársairól. "Jelentős összegről van szó, de a mértékét a klub nem kívánja nyilvánosságra hozni" - mondta az ügyről Szima.