Vágólapra másolva!
Hétfőn elkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a Debrecen labdarúgócsapata, az első edzésről négy játékos hiányzott, érkezett viszont egy kapus, akit négy napig tesztel a magyar bajnoki címvédő.

Orvosi vizsgálattal kezdték az év első munkanapját a DVSC játékosai, reggel nyolc órától folyamatosan érkeztek az orvosi rendelőbe.

"Egy hónapig nem voltak a játékosok a látókörünkben, nem tudjuk, milyen egészségügyi állapotban vannak, ezért többféle vizsgálatot elvégzünk" - nyilatkozta a dvsc.hu-nak dr. Varga Lehel csapatorvos.

"Ilyenkor természetesen van testzsír- és testsúlymérés, EKG-, szem- és izomvizsgálat. Megnézzük, mennyire feszesek az izmok, emellett végzünk egy tizenkét-elvezetéses EKG-t, amellyel a szív állapotát lehet ellenőrizni. Ha a játékosnak bármiféle egészségügyi problémája van, ami esetleg zavarja a felkészülés elkezdésében, azt elmondja, és megtesszük a lépéseket."

Az orvosi vizsgálat után a keret egyik fele speciális tesztet hajtott végre, a többieknek pedig a műfüves pályán tartott edzést Zdenek Scasny frissen kinevezett vezetőedző.

A teszten a most érkezett két görög erőnléti edző futószalag-ergométeres vizsgálattal a labdarúgók állóképességét nézte meg, a játékosok egy arcra rögzített maszkkal a maximális erőkifejtésig, kifulladásig futottak. Egy-egy labdarúgó körülbelül húsz percig volt a gépen, ez idő alatt különböző sebességgel futott. Közben a két görög szakember többek között mérte az oxigénfogyasztást. Az eredményeket kiértékelik, és az alapján az edzők tiszta képet kapnak a labdarúgó erőállapotáról és állóképességéről.

Forrás: dvsc.hu

Közben az Oláh Gábor utcai műfüves pályán zajlott az edzés, a foglalkozás bő egyórás volt, most még különösebben nem erőltette meg a fiúkat Zdenek Scasny, a keményebb munka a hét második felében kezdődik.

Az edzésről Bódi Ádám és Fodor Marcell betegség miatt hiányzott. A Hondurasból visszatérő Luis Ramos gépe hétfőn landolt Ferihegyen, így a középpályás keddtől kezdi el a felkészülést. Adamo Coulibaly szintén egy nappal később érkezik, vagyis a négy játékos nélkül zajlott a tréning.

A csapattal edzett viszont a próbajátékon lévő 36 éves Pavol Kovác. A kétszeres szlovák válogatott kapus a dunaszerdahelyi DAC kötelékébe tartozik, míg korábban Csehországban, Görögországban és Cipruson is légióskodott.