Vágólapra másolva!
Az 5-0-s vendéggyőzelemmel zárult FTC-Videoton NB I-es mérkőzés után a fővárosi csapat edzője, Prukner László azt mondta, hogy ő sohasem nevezte bajnokesélyesnek a csapatát, és már annak is örül, hogy idáig eljutottak. A fehérváriak szakvezetője, Mezey György szerint túl nagy teher volt a Fradi vállán, ezért szenvedett nagy gólarányú vereséget. A győztes csapat tulajdonosa még nem veszi biztosra a Videoton aranyérmét, bár egy Debrecen elleni sikerrel már megváltozna a véleménye.

A Videoton tulajdonosa, Garancsi István a lefújás után kiment a vendégszektor elé, ahol óriási üdvrivalgással köszöntötték őt a székesfehérvári csapat szurkolói. "A három év alatt, amióta enyém a csapat, még egyszer sem játszott ilyen jól. Sőt nagyszerűen. A bajnoki cím azonban még messze nincs meg, legfeljebb akkor, ha a jövő héten a Debrecen-meccsen is sikeresen túljutunk. Ahogy mi, hegymászók mondani szoktuk, a csúcsot nem elég megmászni, onnan épségben haza is kell érni" - nyilatkozta a klubtulajdonos.

A vendégek edzője, Mezey György a mérkőzés előtt azt mondta, hogy szoros összecsapást vár, ezzel szemben sima, 5-0-s győzelmet aratott az immáron kilenc ponttal vezető csapata. "Váratlanul nagy gólarányú győzelem született, de én elsősorban annak tulajdonítom a Fradi botlását, hogy valakik akkora terhet raktak a csapat nyakába, amely alatt összeroskadt. Ilyen teherrel nehéz futballozni."

Mezey arra kérdésre, hogy elveszítheti-e még a Videoton a bajnoki címet, így felelt: "Erre egy normális edző nem válaszolhat. A futball az futball, az utolsó meccsig küzdeni kell, még bármi megtörténhet. Ma kicsit béna volt a Fradi, vergődött. Mást se hallottunk egész ősszel, hogy bajnokesélyesek vagyunk. Most meg hirtelen a nyakunkba ugrott a Fradi! Ez is furcsa volt."

A szakvezető szerint a Videoton taktikájában nem volt semmi különös: "Azt játszottuk, amit szoktunk, voltak apró finomságok, de semmi világot rengető. A közönségünk szenzációs volt, kiegyenlítette a jóval népesebb Fradi-tábor hangerejét. Köszönöm a szurkolóinknak!"

Prukner László, a Ferencváros edzője úgy véli, hogy a vendégek győzelme megérdemelt volt, de a játék képe alapján talán túlzott. A vereség lehetséges okairól így nyilatkozott: "Néhány játékosom betlizett. Próbáltuk feltörni a Fehérvár szervezett védelmét. A góltól megnyugodott a Videoton, és a mi egészséges ambíciónkat lelohasztotta. Rosszul jöttünk ki a fordulópontokból, a tizenegyest Ranilovic már megfogta, mégis bement a labda, és Schembri fejese is a kapufáról jött ki."

A tréner szerint ő soha nem mondta, hogy a Fradi bajnok lesz: "Az én számból nem hangzott el egyszer sem, hogy aranyesélyesek lennénk. Már az is örömmel tölt el, hogy eljutottunk idáig. Mindvégig óvtam a fiúkat attól, hogy elragadtassák magukat. Az eddigi teljesítményünkért nem kell szégyenkeznünk, és ezt is ki kell javítanunk. Meg kell néznünk, hogy kik azok, akik téthelyzetben is teljesíteni tudnak. A Debrecent öt évig építették, a Videoton is harmadik éve épül. Nem vagyok elkeseredve - bár az eredmény miatt igen -, de látom az alagút végét."

A célkitűzésekről így beszélt: "Vannak a saját maguk számára megfogalmazott célok, vannak a körülmények, nekünk minden meccs nehéz. Én egy percig sem lovaltam bele őket a rangadóhangulatba, a klubnál sem lovalta őket senki, egyszerűen leblokkoltak. Egyébként köszönöm a szurkolóink derekas biztatását. Sajnálom, hogy csalódást okoztunk. A szünetben is csak arra gondoltam, hogy ki kell egyenlíteni, nem arra törekedtem, hogy elkerüljük a nagy vereséget" - zárta értékelését Prukner László.

A Videoton jövő pénteken a címvédő Debrecent fogadja, a Ferencváros pedig Győrbe látogat.