Vágólapra másolva!
Jó járhat a holland Twente labdarúgócsapata az angol Manchester Uniteddal kötött együttműködési megállapodással. Az angolok öt brazil tehetséget akarnak kikölcsönözni Hollandiába.

Az angol labdarúgócsapatoknak nem könnyű afrikai vagy dél-amerikai tehetségeket igazolniuk, mert a nem EU-s polgároknak szigorú előírásoknak kell megfelelniük, hogy munkavállalási engedélyt kapjanak Angliában.

A klubok ugyan leigazolhatják őket, de a játékosok nem léphetnek pályára. Ezért szokták őket fiókcsapataiknak kölcsönadni, ahol szerepelhetnek addig, míg elég válogatott meccsen pályára nem lépnek, vagy EU-s útlevelet nem kapnak.

A Manchester Unitednak korábban a belga Antwerppel már volt ilyen célú megállapodása, idén pedig a Twente kötött szerződést az angol Premier League éllovasával.

A United kiváló kapcsolatot alakított ki a Sao Pauló-i Desportivo Brasil akadémiával, ahonnan hamarosan öt tehetség igazolhat az angol klubhoz. A játékosok néhány évet a hollandoknál játszanának. Gladstony, Aguilar, Lucas Evangelista, Agnaldo és Rafael Leao a Manchester United-Bolton (1-0) PL-mérkőzést már az Old Traffordon tekintette meg.

A Manchester United korábban szintén Brazíliából igazolt duója, Fabio és Rafael helyzete más volt, ők a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségtől speciális engedélyt kaptak, amely a különleges tehetségeknek jár, és engedélyezi, hogy 18 éves koruk után Angliában focizzanak.