Vágólapra másolva!
Bert van Marwijk, a holland válogatott szövetségi kapitánya óvatosan nyilatkozott a pénteki elleni Eb-selejtező előtt, és veszélyes csapatnak tartja a magyar válogatottat. Wesley Sneijder a kapitányhoz hasonlóan úgy véli, nem érdemes kiindulni a tavalyi, 6-1-es holland győzelemmel záruló meccsből, szerinte leginkább Dzsudzsák Balázsra kell odafigyelni a magyar csapatból.

Bert van Marwijk a 2008-as Európa-bajnokság után lett a holland válogatott szövetségi kapitánya, az elmúlt majdnem három évben pedig még nem szembesült hasonló gondokkal, mint a magyarok elleni Eb-selejtezők előtt, amikor sérülés miatt Arjen Robbenre, Mark van Bommelre, Maarten Stekelenburgra, Theo Janssenre, Klaas-Jan Huntelaarra és Hedwiges Maduróra sem számíthat.

"Tény, hogy korábban nem volt ennyi sérültünk egyszerre, de a csapat máskor is bizonyította már, hogy a hiányzók nélkül is erős. Engem egyébként nem lepett meg a sok sérülés, hiszen tavaly a vébé miatt igazán kimerítő éve volt a játékosoknak, akik nem is tudták igazán kipihenni magukat a szezon előtt" - nyilatkozta az Onsoranje nevű oldalak Van Marwijk, aki úgy véli, jobb lenne, ha egységesítenék a versenynaptárat, és sem februárban, sem augusztusban nem lennének meccsek.

A holland kapitány veszélyes csapatnak nevezte a magyar válogatottat. "Nem árt óvatosnak lennünk, nem szabad kiindulni a vb előtt játszott, 6-1-es meccsből, mert azóta átalakult a magyar válogatott kerete. Biztos, hogy pénteken nehéz meccs vár ránk, mivel a magyaroknak is fontos a győzelem, hogy versenyben maradjanak a továbbjutásért."

A tavalyi holland-magyar meccs jegyzőkönyve:
Hollandia - Magyarország 6-1 (1-1)
Amszterdam, Amsterdam Arena.
Hollandia: Stekelenburg - Van der Wiel, Heitinga (Ooijer, 61.), Mathijsen, Van Bronckhorst - Van Bommel, Van der Vaart (Afellay, 79.) - Kuyt (Robben, 46.), Sneijder, De Jong - Van Persie (Huntelaar, 68.)
Magyarország: Fülöp - Bodnár, Juhász, Horváth G. (Vadócz, 79.), Vanczák - Szélesi - Dzsudzsák, Huszti (Lázok, 68.), Bodor - Priskin- Torghelle (Elek Á., 58.)
gól: Van Persie (21.), Robben (63., 77.), Sneijder (54.), Van Bommel, (71.), Elia (74.), illetve Dzsudzsák (6.)


A kapitányhoz hasonlóan Wesley Sneijder is arra hívta fel a figyelmet, hogy el kell felejteniük az amszterdami meccset. "A legutóbbi találkozás alkalmával 6-1-re nyertünk, de ez semmit nem jelent, mert az egy vb előtti barátságos összecsapás volt. A magyarok legjobbja Dzsudzsák volt azon a meccsen, így oda kell figyelnünk rá az Eb-selejtezőkön, ő a legveszélyesebb magyar. Jól ismerem őt, mert amikor csak tehetem, figyelemmel követem a holland bajnokság eseményeit" - tette hozzá az Inter sztárjátékosa.

A magyar válogatott vártható kezdőcsapata:
Király - Lázár, Juhász, Lipták, Laczkó - Elek Á., Vadócz - Koman, Gera, Dzsudzsák - Rudolf.

A holland válogatott várható kezdőcsapata:
Vorm - Van der Wiel, Mathijsen, Heitinga, Pieters - N. De Jong - Kuyt, Van der Vaart, Sneijder, Afellay - Van Persie.