Vágólapra másolva!
Lapértesülés szerint nem újítják fel 1,2 milliárd forint plusz áfa értékben a ferencvárosi futballstadiont, legalábbis a szerződésekben nem szerepel semmilyen garancia arra, hogy a februárban lemondó tulajdonosnak, Kevin McCabe-nek be kellene tartania az ígéretét.

A Blikk pénteki száma szerint a brit üzletember cége, az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. úgy jutott hozzá 2008. április 9-én az FTC Labdarúgó Zrt.-hez, valamint ahhoz a 6+2 hektáros területhez, amelyen a Fradi-stadion is található, hogy vállalta egy új aréna felépítését vagy a régi rekonstrukcióját. Először 2010. április 9. volt a kivitelezés dátuma, aztán ezt átütemezték 2012-re, majd 2014-re.

"Befejeztük a vizsgálatot, aláírom a büntetőfeljelentést, és a terveim szerint pénteken továbbítom a legfőbb ügyész úrnak" - nyilatkozta Budai Gyula elszámoltatási és korrupcióellenes kormánybiztos, aki szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. részéről Tátrai Miklós korábbi vezérigazgató úgy írta alá a szerződést, hogy nem szerepel benne semmilyen garancia, azaz nincs szankcionálva, mi történik akkor, ha elmarad a stadionfelújítás. Nincs olyan záradék, amely kötelezné a vevőt az 1,2 milliárd forint plusz áfa kifizetésére.

"A peres eljárást megelőző egyeztetések 2011. március 22-én megkezdődtek, és jelenleg is folyamatban vannak. Amennyiben az egyeztetés lezárul, annak eredményéről és a további lépésekről tájékoztatjuk a nyilvánosságot" - áll az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. közleményében.