Vágólapra másolva!
A Ferencvárosi Torna Club és Kevin McCabe közös szándéknyilatkozatot írt alá arról, hogy az anyaegyesület megvásárolja a labdarúgó zrt.-t és a hozzá kapcsolódó ingatlanokat az angol tulajdonostól.

A szándéknyilatkozat szerint a végleges adásvételnek július elsejéig kell megtörténnie, a labdarúgócsapatot működtető gazdasági társaság operatív vezetését addig is az egyesület veszi át, amely csütörtökön fogja bejelenteni, ki lesz a zrt. új vezérigazgatója a másodszor is távozó Berki Krisztián helyett.

Az FTC elnöke, Kubatov Gábor szerdán elmondta, az Albert Flórián-stadiont két és fél millió euróért (670 millió forint) június 30-ig vásárolhatja vissza a klub, míg a stadionon kívüli Üllői úti ingatlenegyüttes "kevesebb mint ötmilliárd forintba kerül", ezt a megállapodás alapján szeptember végéig kell kifizetni az angol tulajdonosnak. A futballcsapatot működtető zrt. tulajdonjogát jelképes egy euróért adja át McCabe, aki 2008-ban hatmilliárd forintért vette meg a csapatot és a nyolchektáros komplexumot, számításai szerint pedig összesen 9,2 milliárdot költött a Fradira.

Az adásvételi szerződés aláírását egy három évre visszamenő, "teljes körű gazdasági és jogi átvilágítás" is megelőzi majd, ami egy hónapot vesz igénybe.

"A sírból hoztuk vissza az ügyet" - utalt Kubatov a futballcsapat visszaszerzésére tett erőfeszítéseikre, ám azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy a vételárat szponzori vagy állami segítséggel fogja-e előteremteni az egyesület. Mint megjegyezte, a futballszakosztálynak egyelőre a gázszolgáltatóval szemben is jelentős elmaradása van, és már az is kihívás, hogy az Újpest elleni rangadót villanyfényben tudja játszani a csapat pénteken. Amiatt azonban nem aggódik az elnök, hogy a futballcsapat az anyagi gondok miatt nem kapja meg az indulási jogot a következő NB I-es szezonra, mint mondta, a klubnak mindenhol csak szövetségesei vannak, és mindenki tudja, hogy a Fradi nélkül nem lenne az igazi a bajnokság, ezzel együtt a többi csapattal egyenlő elbírálást kért a licencadó bizottságtól.

Ballai Attila sajtófőnök az [origo] érdeklődésére mindehhez hozzátette, hogy Kevin McCabe már a futballisták februári bérét sem fizette ki, így rövid időn belül ezt is rendeznie kell az egyesületnek. Kubatov szerint a zrt. 200 millió forint körüli adósságot halmozott fel, de ha nyertesen jön ki az adóhatósággal folytatott vitájából, akkor akár 460 millió forint is befolyhat a számlájára.