Vágólapra másolva!
Hosszas vita után engedték be Magyarországra a Hearts focicsapatának sztárját, David Obuát. Hatórányi várakozás után a csapat Európa Liga-ellenfele, a Paks közbenjárására szerda este tizenegykor beengedték az országba az ugandai játékost.

Már a Paks-Hearts mérkőzés előtt tudni lehetett, hogy a skótok egyik legjobbjának számító Obuával problémák lesznek, az ugandai sportolónak ugyanis lejárt az útlevele. Az edinburghiak gyorsan reagáltak, és bejelentették: már minden rendben a dokumentummal.

Ehhez képest a Liszt Ferenc reptéren hat órát kellett várakoznia a középpályásnak, aki - mivel aznap este már nem volt visszafelé járat - magában már elkönyvelte, hogy a tranzitban éjszakázik - írta a Daily Record nevű brit lap.

A határőrök a hiányos dokumentumok miatt nem akarták beengedni az országba Obuát, ekkor hosszas tárgyalás kezdődött, melynek végén a Paks közbenjárására mégis engedélyt kapott.

A skótok edzője, Jim Jefferies szerint nem jutott idő rendes útlevelet készíttetni: "Azt hiszem, nincs megfelelő útlevele, csak egy engedélye. Örültem volna, ha ő is részt vesz az itteni edzésünkön, de most nincs a legjobb állapotban."

Noha az ugandai nem edzett, az EL-párbaj első meccsét végigjátszotta csütörtök este Székesfehérváron. A találkozó 1-1 lett, a paksiak hevesen tiltakoztak az ellenük megítélt büntető miatt.