Vágólapra másolva!
Hat bírót, köztük három magyart örökre eltiltott minden futballal kapcsolatos tevékenységtől a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága szerdai ülésén.

Lengyel Kolos, Selmeczi Krisztián és Csák János engedély nélkül működött közre február 9-én az észt-bolgár felkészülési mérkőzésen, a törökországi Antalyában. A bundagyanús találkozó 2-2-es döntetlennel zárult, s valamennyi gól 11-esből született, az eset után a bolgár és az észt szövetség az UEFA-hoz fordult a botrányosnak ítélt játékvezetői tevékenység miatt.

A magyar bírói hármas engedélyét a hazai szövetség a történtek után azonnali hatállyal felfüggesztette. Itthon mindhárman a BLSZ égisze alatt a Budapest-bajnokságban és az NB III-ban vezettek mérkőzéseket, azaz nem lettek volna jogosultak A válogatott meccsen közreműködni.

A három játékvezető közül Selmeczi és Csák jelenleg előzetes letartóztatásban van, az előzetesből kiengedett Lengyellel együtt azzal gyanúsítják őket, hogy egy nemzetközi, távol-keleti központból kiinduló szervezet tagjaiként meccseket igyekeztek befolyásolni annak érdekében, hogy ázsiai kötődésű fogadóirodákban sportfogadásokon jelentős nyereményekre tegyenek szert.

Lengyelt, Selmeczit és Csákot június végén vették őrizetbe három jelenlegi és volt labdarúgóval, Kenesei Zoltánnal, Horváth Gáborral és Lázár Mátyással, valamint a szintén játékvezető Mocsári Tamással együtt.

A FIFA szintén örökös eltiltással sújtott három bosnyák bírót, akik február 9-én a Lettország-Bolívia barátságos mérkőzésen működtek közre szintén Antalyában, és a 2-1-es lett siker alkalmával valamennyi gól 11-esből esett.