Vágólapra másolva!
Peter Schmeichel, a Manchester United egykori kapusa megvédte David de Geát, a csapat jelenlegi kapusát, aki a nyáron érkezett az Atlético Madridtól.

De Gea a Manchester City elleni Szuperkupa-döntőben játszotta első tétmeccsét a MU-ban, és a fiatal spanyol kapus debütálása nem sikerült a legjobbra. Lescott és Dzeko góljánál is hibázott, amiért egyből a kritikák kereszttűzébe került, annak ellenére, hogy a United végül 3-2-re megnyerte a döntőt.

A korábbi 129-szeres dán válogatott Schmeichel, aki nyolc évet töltött a MU-nál, nem érti, miért kellett egy mérkőzés után keresztre feszíteni De Geát. "Nevetségesnek tartom, hogy De Geát az első meccse után egyből megtalálják. Ebben az országban mindenki kap egy esélyt, nem értem, mi értelme van egyből pálcát törni valaki felett" - nyilatkozta Schmeichel a The Mirror című angol lapnak, amely a Unitedet tartja a bajnokság favoritjának.

"Volt, aki visszavonult, volt, aki máshova igazolt, de a MU mindig híres volt arról, hogy olyan fiatalokat tudott bevetni, akik később meghatározó játékossá váltak" - mondta a Ferguson-csapattal Bajnokok Ligáját, öt bajnoki címet és három FA-kupát nyerő kapus.