Vágólapra másolva!
A spanyol Atlético Madrid 40 millió euróért megvásárolta Radamel Falcaót, az Európa Liga-győztes FC Porto labdarúgócsapatának kolumbiai válogatott csatárát.

A portugál bajnoki címvédő klub csütörtök éjjel bejelentette, már csak az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálat van hátra, illetve a 25 esztendős támadónak még néhány személyes kérdésben meg kell egyeznie az Atléticóval.

A Porto közlése szerint a madridi egyesület Falcao mellett a portugál válogatott 24 éves középpályását, Ruben Micaelt is szerződtette, érte ötmillió eurót fizetett.

Falcao - akit több sztárklub is le akart igazolni - 2009 nyarán érkezett a Portóhoz, s azóta 50 bajnoki mérkőzésen 41 gólt szerzett, az EL előző kiírásában pedig 17 találatot jegyzett, sőt, az SC Braga ellen játszott döntőben a győztes gólt is ő szerezte.

Falcao ezzel megdöntötte Jürgen Klinsmann egy szezonra vonatkozó gólcsúcsát (15, 1995/96 a Bayern München színeiben) az Európa Ligában, illetve jogelődjeiben, az UEFA-kupában és Vásárvárosok-kupájában. Az Atlético júliusban - brit médiaértesülések szerint - 45 millió eurót kapott az argentin válogatott Sergio Agüeróért, akit az angol Manchester City igazolt le.