Vágólapra másolva!
Eredetileg az év végén távozott volna posztjáról, ám már kedden lemondott Dietmar Constantini, az osztrák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az Újpesten dolgozó Leo Beenhakker is a lehetséges utódjelöltek között van.

Leo Windtner, a szövetség (ÖFB) elnöke múlt szerdán közölte: nem ajánlanak új szerződést az 56 éves trénernek, mert a válogatott elvesztette minden esélyét, hogy kijusson a jövő évi, lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságra. A szakember ezt követően kedden négyszemközt egyeztetett az ÖFB vezetőjével, és kérte szerződése azonnali felbontását.

Az osztrákok legutóbbi tíz mérkőzésükből mindössze egyet nyertek meg, de az is barátságos találkozó volt. Constantini a hetedik edző volt a válogatott élén azóta, hogy a csapat legutóbb világversenyen - az 1998-as világbajnokságon - szerepelt.

A hátralévő két Eb-selejtezőn - Azerbajdzsán és Kazahsztán ellen - Willi Ruttensteiner sportigazgató ül le a kispadra, a kapitányi posztra a bajnok Sturm Grazot irányító Franco Fodát is esélyesnek tartják, de az Ad.nl nevű holland weboldal szerint az Újpest sportigazgatója, Leo Beenhakker is szóba jöhet mint lehetséges Constantini-utód.