Vágólapra másolva!
Iniesta bombagóljával győzte le 1-0-ra a Barcelona a harmadosztályú L'Hospitalet csapatát a spanyol kupában. A katalánok több nagy sztárja is játszott, egy bravúrra pedig Pinto kapusnak is szüksége volt.

Valdes kapus szülőfalujában, de Pintóval a gólvonalon játszotta szezonbeli első spanyol kupa-meccsét a Barcelona. A katalánok nem vették félvállról a harmadosztályú L'Hospitalet-t: Puyol, Fabregas, Xavi, Keita, Iniesta és David Villa is kezdett. A vendéglátók pályája félúton fekszik a Camp Nou és a barcelonai reptér között, így igazán nem kellett nagy utat megtennie Guardiola csapatának.

Az első félidőben jól tartotta magát a L'Hospitalet, amely az utolsó hét meccsét megnyerte, és a második helyen áll a Segunda B hármas csoportjában. Szünetre mégis előnnyel mehetett a Barca: Iniesta pókhálózta ki a jobb felsőt húszról a 42. percben.


Szünet után laposabb lett a meccs, a Barca uralta a játékot, de annyira nem hajtott, hogy bedarálhatta volna szintén katalán ellenfelét. Később Iniestát Busquets, Fabregast Rafinha váltotta, dolga viszont Pintónak akadt egy léc alá tartó lövésnél.

Spanyol kupa, a legjobb 16 közé jutásért:
L'Hospitalet - Barcelona 0-1 (0-1)
gól:
Iniesta (42.)

Visszavágó december 21-én, Barcelonában.

A kupa ugyanezen fázisában a Real Madrid a szintén harmadosztályú Ponferradina ellen lép pályára december 13-án.