Vágólapra másolva!
Teljes értékű edzésekkel kezdte meg a téli szünet utáni felkészülést Szalai Ádám a Bundesligában kiesés ellen küzdő Mainznál.

A német elsőosztályban a szezon félidejében 14. helyen álló klub honlapja terjedelmes interjúban foglalkozik a 24 éves magyar visszatérésével, amihez az interjú készítője szerint a szurkolók nagy reményeket fűznek.

"A várakozások egyáltalán nem nyomasztanak, ez inkább bók számomra" - reagált a sérülése miatt egy évet kihagyó támadó. "Jól esik látni, hogy annyira megmaradtam a szurkolók emlékezetében, hogy építenek rám."

Az interjúban Szalai elmondta, leginkább a két műtéte közötti időszak viselte meg, de végig nagyon figyelt arra, hogy ne essen ki a klub mindennapjaiból. Minden edzésen és a meccsek előtt is rendre ott volt a csapattal, illetve arra is szakított időt, hogy az új játékosokkal megismerkedjen.

Arra a kérdésre, hogy mikor tud tétmeccsen pályára lépni, Szalai azt válaszolta, hogy előbb az izmainak és a csontozatának is az eredeti állapotba kell kerülnie. "Ez kemény munka, és eltart még egy kevés ideig. Mindenesetre boldog vagyok, hogy végre visszatérhetem a normális futballéletbe, és az edzéseken akkorát rúghatok a labdába, amekkorát akarok."