Vágólapra másolva!
Nem tulajdonít különösebb jelentőséget az Inter elleni 1-0-s vereségnek a Milant irányító Massimiliano Allegri. Az Inter kispadján Claudio Ranieri a bajnoki cím helyett továbbra is csak a BL-szereplést érő helyekre fókuszál.

"Nem hiszem, hogy sok minden változott. Annyi történt, hogy elveszítettük a derbit, az Inter pedig visszatért az aranyért folyó harcba" - idézte a Goal.com a Milan trénerét. "Ezen a hétvégén a két éllovas között keletkezett egy pontnyi különbség, ez nem sok."

Az Inter kispadjáról máshogy látszott a meccs jelentősége. "Hatalmasat léptünk előre, végre egy rangadó, ami a javunkra dőlt el" - nyilatkozta Claudio Ranieri. "A másik három fő rivális, a Juve, a Napoli és az Udinese elleni vereség remek lecke volt számunkra."

A városi rivális legyőzésével az Inter öt pontra zárkózott fel a második helyezett Milanra, hat pontra van az éllovas Juvétól. "Amióta itt vagyok, azt mondom, hogy a bajnoki cím kikerült a látóterünkből. A Juventus lefékezett ezen a hétvégén, a Milant pedig mi állítottuk meg. Az első dolgunk az volt, hogy elérjük az Európa Liga-szereplést érő helyeket, a következő lépés a BL felé vezet" - mondta Ranieri.