Vágólapra másolva!
Nemcsak bajnoki, hanem kupamérkőzések egész sorát játszották a múlt héten. A legnagyobb érdeklődés természetesen a Barcelona-Realt kísérte, de a spanyol harmadosztályú Mirandés bravúrja, illetve a Liverpool Manchester United elleni sikere szintén kiemelkedő eredmény volt, és ez e heti álomcsapatunkon is látszik. A hét világválogatottja (2012. január 23-29.).

Kapus:

Massimiliano Benassi (olasz, Lecce): A délolasz klub egyetlen hazai meccsét sem tudta megnyerni a hét vége előtt, vasárnap azonban a bombaformában lévő Intert verte 1-0-ra a Via del Mare-stadionban. Ebben hatalmas szerepe volt Benassinak, aki több egészen parádés védést mutatott be.

Hátvédek:

Florian Dick (német, Kaiserslautern): A jobbhátvéd eddigi karrierje során mindössze egyetlen gólt ért el a Bundesligában, a hét végén viszont duplázni tudott az Augsburg ellen. Más kérdés, hogy csapata így is csak egy pontot szerzett.

Daniel Agger (dán, Liverpool): Kenny Dalglish csapata a bajnokságban ugyan nem úgy áll, ahogyan azt a tradíciók alapján várnánk, de a kupasorozatokban eddig remekel. A múlt héten előbb kiharcolta a döntőbe jutást a ligakupában, majd az FA-kupában a Manchester Unitedot búcsúztatta - az utóbbi meccsen Agger is gólt fejelt.

César Caneda (spanyol, Mirandés): Spanyolországban kicsit elterelte a figyelmet a Real Madrid és a Barcelona versengéséről a harmadosztályú együttes kupamenetelése. A Mirandés az Espanyol kiverésével bejutott a sorozat elődöntőjébe, és a továbbjutást érő találatot az utolsó percben a csapat középhátvédje szerezte.

Christian Fuchs (osztrák, Schalke 04.): A gelsenkircheniek is ott vannak a Bundesliga élmezőnyében, pedig a hét végén a Köln ellen egy félidő után úgy tűnt, hogy leszakadnak riválisaiktól. A második félidőben azonban a csapat összekapta magát, és fordítani tudott, amihez nagyon kellett a felfutó balhátvéd egyenlítő gólt megelőző gólpassza.

Középpályások:

Mesut Özil (német, Real Madrid): A madridiak nagyon közel kerültek a Barcelona kiveréséhez a spanyol Király-kupában, 2-2-es döntetlent játszottak a Camp Nouban. Özil már ezen a meccsen is kiválóan futballozott, és a hét végi, Zaragoza elleni bajnokin is remekelt. Itt már gólt is szerzett, és adott egy gólpasszt is.

Kagava Sindzsi (japán, Borussia Dortmund): A dortmundiak nagy versenyben vannak a Bundesligában az első helyért, a bajnokságban jelenleg három csapat is azonos pontszámmal áll az élen. A hét végén a Hoffenheim ellen magabiztosan gyűjtötték be a három pontot, amihez Kagava két góllal járult hozzá.

Antonio Nocerino (olasz, AC Milan): A bajnoki címvédő egyelőre tartja a lépést a Juventusszal: a kupában ugyanúgy ott van a legjobb négy között, és a Serie A-ban is csak egy pont a lemaradása. A Cagliari ellen aratott bajnoki győzelemből Nocerino góllal vette ki a részét a tőle megszokott nagy mezőnymunka mellett.

Jusszef Mszakni (Tunézia): Az Afrika-kupa rögtön rangadóval kezdődött a tunéziaiak számára, és Marokkó ellen az együttes a fiatal szélső parádés góljával nyert. Mszakni, akit neveztek már az afrikai Messinek is, a következő, Niger elleni összecsapáson már a kezdő tizenegy tagja volt, és ezt újabb góllal hálálta meg.

Csatárok:

Fernando Llorente (spanyol, Athletic Bilbao): A baszk klub továbbra is versenyben van az európai kupaszereplést érő helyekért a Primera Divisiónban, de a hét végén alaposan megküzdött a három pontért. A Rayo Vallecano elleni idegenbeli bajnokin Llorente mesterhármasa kellett ahhoz, hogy a bilbaóiak nyerni tudjanak.

Aritz Aduriz (spanyol, Valencia): A Levante elleni, idegenbeli 3-0-s kupagyőzelemből Aduriz góllal vette ki a részét, azonban ennek ellenére a hét végén a Santander ellen csak kispados volt. Miután nem ment a csapatnak, az utolsó félórára becserélték, és két találatával pontot mentett.