Vágólapra másolva!
Vannak, akik megtaposták, más hátulról ütötte le az ellenfelet, de olyan focista is akadt, akinek a saját csapattársát sikerült leköpnie. Ön szerint melyik volt a most zajló futballszezon legsutyerákabb megmozdulása?  

Zlatan Ibrahimovicnak óriási szerepe van abban, hogy az AC Milan jelenleg a második helyen áll az olasz bajnokságban: a svéd csatár már 15 gólt szerzett ebben a szezonban, aminél többször csak Antonio di Natale talált be a Serie A-ban.

A milánóiak azonban a következő hetekben nem számíthatnak rá, mivel Ibrahimovic három mérkőzésre szóló eltiltást kapott, miután a Napoli elleni bajnokin megütötte az ellenfél játékosát, Salvatore Aronicát.

2658 01outform.html400350

André Dias megúszta, Mutu nem

Tavaly októberben a Cesena a Fiorentinát fogadta, a végeredmény pedig gól nélküli döntetlen lett, azonban a hazaiak az utolsó negyedórát tíz emberrel játszották végig, miután Adrian Mutu piros lapot kapott, mert visszakönyökölt Mattia Cassani irányába a (videón 1:30-nál).

http://www.youtube.com/embed/xKjCf0VbPUQ265802outform.html400350


A román támadó korábban éveken keresztül a Fiorentinát erősítette, azonban Cassanival nem játszott együtt, hiszen ő a nyáron érkezett - talán azért volt keményebb vele szemben. Három meccset kapott.

A Lazio brazil légiósa, André Dias viszont megúszta piros lap nélkül, hogy leütötte a Milan holland középpályását, Mark van Bommelt egy olasz kupameccsen, a játékvezetők ugyanis nem vették észre a sunyi támadást.

265803outform.html400350

Balotelli nem bír magával

Az angol fociról sokan úgy tartják, hogy a játékosok rendkívül kemények, de nem alattomosak, ez azonban nem mindig van így. Igaz, a Manchester City sztárja, Mario Balotelli Olaszországban megtanulhatott egy-két trükköt, amiket igyekszik is bedobni. A Tottenham elleni bajnokin például úgy tett, mintha megbotlana a földön fekvő Scott Parkerben, a következő lépésével azonban rátaposott a Spurs középpályásának a fejére. A játékvezető nem ítélt semmit, így Balotelli a ráadás perceiben tizenegyest harcolhatott ki, és a Tottenhamet aligha vigasztalta, hogy a támadót utólag, a videofelvételek alapján négy meccsről eltiltották.

http://www.youtube.com/embed/NUz9_C7YACw


Ráadásul Balotellinek nem ez volt az első csúnya húzása az idényben: a 13. fordulóban a Liverpool elleni rangadón azért állították ki, mert felugrás közben lekönyökölte Martin Skrtelt.

A City szakvezetője, Roberto Mancini persze megvédte játékosát, akit szerinte provokáltak, ugyanakkor azt sem titkolta, hogy Balotellinek vissza kell fognia magát. "Mario sokat fejlődött, de bármelyik pillanatban képes ilyet csinálni. Remélem, többet nem tesz hasonlót" - mondta akkor az edző, akinek a jelek szerint nem sikerült megnevelnie a csatárt.

265804outform.html400350

Alcaraz köpése kiverte a biztosítékot

Az Arsenal elefántcsontparti csatárát, Gervinhót rögtön az első Premier League-meccsén kiállították, mivel megütötte a Newcastle United középpályását, Joey Bartont. Legalábbis a játékvezető szerint, mert a felvételek alapján nem ilyen egyértelmű a helyzet. Gervinho egy belépő után valóban túl gyorsan került a földre, alighanem tizenegyest akart kiharcolni, ami nem tetszett Bartonnak. Tömegjelenet alakult ki, majd egyszer csak Barton a földre vetette magát, mint akit kiütöttek, a játékvezető pedig úgy vélte, hogy Gervinho volt a tettes.

http://www.youtube.com/embed/wWqCS02OJ4k265805outform.html400350


A Wigan Athletic középhátvédje, Antolin Alcaraz viszont a videofelvételek alapján kapott három mérkőzésre szóló eltiltást, a tévében ugyanis világosan látszott, amint leköpi a Wolverhampton Wanderers játékosát, Richard Stearmant. Az FA három meccsre meszelte el a magáról megfeledkezett paraguayit, és a Wigan edzője, Roberto Martínez személyesen kért elnézést a Wolves trénerétől, Mick McCarthytól, aki így kommentálta az esetet: "Személy szerint engem inkább vágjanak jól képen, minthogy leköpjenek. Ennél rondábbat nem is lehet tenni egy kollégáddal". És ön szerint?

265806outform.html400350


A brazil csatár saját csapattársát találta el

A latin-amerikai futballisták a jelek szerint nem így gondolják, mert eddig a szezonban csak ők köpködtek. Az uruguayi származású, ám mexikói válogatott Nery Castillo bombaformában futballozik a görög Arisz Szalonikiben, a legutóbbi öt bajnokin hatszor volt eredményes, de ő sem mindig a játékra koncentrál. Az Atromitosz elleni kupamérkőzésen például kiállították, ő azonban úgy vélte, hogy a második sárga lap jogtalan volt, emiatt kisebbfajta ámokfutásba kezdett, majd leköpte az egyik ellenfelét.

http://www.youtube.com/embed/7URcp6NS_jk265807outform.html400350


A Flamengo-Fluminense mérkőzés hatalmas rangadónak számít Rio de Janeiróban, és általában rendkívül feszült hangulatban zajlik, nem volt ez alól kivétel a tavaly őszi találkozó sem. A Fluminense csatára, Rafael Moura vérző szájjal hagyta el a játékteret, miután az ellenfél középpályása, Renato lekönyökölte, a támadó szerint szándékosan.

A lefújást után még magyarázott egy kicsit a játékvezetőnél, majd menet közben megpróbálta leköpni a Flamengo egyik focistáját, pechjére azonban csapattársa, Deco is ott volt a közelben, így őt találta el.

http://www.youtube.com/embed/rschLJ9OVTw265808outform.html400350


Végezetül itt van a Real Madrid verőembere, Pepe, aki januárban azzal fejelte meg korábbi durvaságait, hogy rátaposott a földön ülő Messi kezére. Ő azt mondta, véletlenül, és ezt el is hitte neki a spanyol szövetség fegyelmi bizottsága, hiszen nem büntette meg a portugált, pedig a Real-drukkerek is megtették volna.

265809outform.html400350

www.global-soccer.eu