Vágólapra másolva!
Óriási mérkőzésen, a rendes játékidőben ledolgozva a hátrányt, a hosszabbításban lőtt Ivanovic-góllal 4-1-re nyert a Chelsea a Napoli ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján, és kiharcolta a továbbjutást. A másik ágon a Real Madrid 4-1-re verte a CSZKA Moszkvát, és bejutott a legjobb nyolc közé.

Eredmény, Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
Real Madrid (spanyol) - CSZKA Moszkva (orosz) 4-1 (1-0)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion
v.: Stéphane Lannoy (francia)
Real Madrid: Casillas - Ramos, Arbeloa, Pepe, Marcelo - Khedira, Alonso - Kaká (Granero, 76.), Özil (L. Diarra, 88.), Ronaldo - Higuaín (Benzema, 69.).
CSZKA Moszkva: Csepcsugov - V. Berezuckij, Ignasevics, A. Berezuckij, Sennyikov - Musa (Sekou Oliseh, 60.), Wernbloom, Aldonyin (Mamajev, 46.), Tosic (Necid, 81.) - Dzagojev, Doumbia
gól: Higuaín (26.), C. Ronaldo (55., 94.), Benzema (70.), illetve Tosic (77.)
Továbbjutott: a Real Madrid 5-2-es összesítéssel

A 8. percben óriási helyzetet hagyott ki a CSZKA, Doumbia kapott kiváló labdát, de 12 méterről a bal felső sarok fölé lőtt. Válaszul Cristiano Ronaldo lövését védte Csepcsugov. A 13. percben ismét a CSZKA villant, Musa meghúzta a támadást a jobb oldalon, de centerezéséről Doumbia egy lépéssel lemaradt.

Két perc múlva Özil játszott rá egy lökésre, de igazából Ignasevics alig ért hozzá, a játékvezető helyesen továbbot intett. A 17. percben Ronaldo remekül futott el a bal szélen, beadását egy orosz bekk az ötösről éppen Kaká elé mentette, aki 14 méterről centikkel lőtt a jobb kapufa mellé.

A félidő közepére olyannyira átvette az irányítást a spanyol csapat, hogy az oroszok ki se jöttek a térfelükről. A 26. percben jött is a gól: Khedira jól ugratta ki Kakát, akinek középre adását Higuaín passzolta a hálóba (1-0).

Forrás: AFP

A 34. percben Musa villant, 16 méterről megeresztett, léc alá tartó lövését Casillas bokszolta szögletre. A Real hiába játszott óriási fölényben, több gólt nem tudott szerezni az első 45 percben.

Fordulás után a 48. percben Kaká lövése kerülte el a kaput, majd Ronaldo lövését védte Csepcsugov. Hét perc múlva növelte előnyét a Real, Cristiano Ronaldo futtából, 25 méterről lőtt, a labda pont Csepcsugov előtt pattant meg, a kapus ölbe akarta venni, de a furcsán mozgó labda a karjáról és a bal kapufáról a hálóba pattant (2-0).

A 69. percben Higuaín helyére Karim Benzema állt be, és a francia nem szórakozott sokáig, Özil passzából első labdaérintésre még a kapust találta el, másodjára azonban nem hibázott (3-0).

A 77. percben szépített a CSZKA, Tosic kicselezte, sőt, elfektette Pepét, majd 20 méterről óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba (3-1).

A 4-1-es végeredményt Ronaldo állította be, akit Benzema hozott kihagyhatatlan helyzetbe - a Real Madrid 5-2-es összesítéssel jutott a negyeddöntőbe.


Chelsea (angol) - Napoli (olasz) 4-1 (1-0, 3-1, 4-1)
London, Stamford Bridge
v.: Felix Brych (német)
Chelsea: Cech - Ivanovic, D. Luiz, Terry (Bosingwa, 98.), Cole - Essien, Lampard - Ramires, Mata (Malouda, 95.), Sturridge (Torres, 63.) - Drogba
Napoli: De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Aronica (Vargas, 110.) - Maggio (Dossena, 37.), Gargano, Inler, Zuniga - Hamsík (Pandev, 106.), Lavezzi - Cavani
gól: Drogba (29.), Terry (47.), Lampard (75., büntetőből), Ivanovic (105,). illetve Inler (55.)
Továbbjutott: a Chelsea 5-4-es összesítéssel

Roberto Di Matteo első nemzetközi kupamérkőzésére készülhetett, a nápolyi odavágón ugyanis még a portugál André Villas-Boas ült a Chelsea kispadján. Az angolok meglepetésre 3-1-re kikaptak, de az akkori Mata-gól legalább esélyt adott a visszavágóra. A hazaiaknál Di Matteo a tapasztalt John Terry, Frank Lampard, Ashley Cole triónak szavazott bizalmat, az eltiltott Raúl Meirelest Michael Essien pótolta.

Óriási lendülettel kezdett a Chelsea, az 5. percben Sturridge közeli lövését kellett bravúrral védenie De Sanctisnak. A 10. percben Hamsík lövését a jobb saroknál lábbal védte Cech.

Lendületbe jött az olasz csapat, a 13. percben Cavani az oldalhálóba lőtt, egy perc múlva Lavezzi ziccerét, majd Hamsík lövését Cech védte bravúrral.

A 16. percben Mata gólját les miatt nem adta meg a német játékvezető, a 29. percben azonban már nem volt kegyelem: Ramires bal oldali beadását Drogba öt méterről csúsztatta a kapuba (1-0).


A 33. percben Sturridge fejese kerülte el a kaput, öt perc múlva Essien 18 méteres lövését védte De Sanctis.

A félidő utolsó eseményeként még David Luiz lövését végta ki óriási mentéssel Paolo Cannavaro a gólra éhesen érkező Drogba elől - félidőben maradt az 1-0.

Fantasztikusan kezdte a második félidőt a Chelsea: a 47. percben Lampard jobb oldali szögletére Terry érkezett, fejesével 2-0 lett az eredmény, ezzel már az angolok számítottak továbbjutónak.


Nyolc percet örülhettek a hazaiak, az 55. percben Terry pont Gökhan Inlerhez fejelte ki a labdát, aki kihasználta a lehetőséget, és a jobb sarokba vágódó kapásgóllal szépített (2-1).


A 64. percben a pillanatokkal korábban csereként pályára lépő Torres labdáját Ivanovic tűzte kapura, ám De Sanctison nem fogott ki.

A 75. percben Dossena kezetett a 16-oson belül, a büntetőt Lampard bevágta (3-1) - következhetett a hosszabbítás.


A ráadás első felében A 92. percben Hamsík vétette el a célt, majd a 100. percben egy rossz De Sanctis-kifutást követően Torres nem talált az üres kapuba. Két perc múlva ismét Torres került helyzetbe, a fejese azonban a kapu fölé szállt. A 105. percben góllá érett a Chelsea fölénye: Ivanovics közeli lövését nem védhette De Sanctis (4-1).


Az utolsó 15 percben még Torres megkínálta De Sanctist, de a kapus védett. A Chelsea megcselekedte azt, amire kevesen számítottak, nemcsak ledolgozta hátrányát, de a maga javára fordította a csatát.