Vágólapra másolva!
Többek között Harry Redknapp, a Tottenham edzője is azt szeretné, ha Paul Scholes is játszana a nyári foci-Eb-n. A ManUnited középpályása az idény közben tért vissza, ezért még bírja erővel, és Fabio Capello idején már egyszer közel került hozzá, hogy visszatérjen a válogatottba.

Scholes szerdán először maradt ki a ManUnitedből a visszatérése óta, és a csapat rögtön ki is kapott a Wigantől - előtte 12 meccsből tizenegyet megnyert, egyszer ikszelt.

Angol lapok szerint Alex Ferguson edzőnek inkább a hétvégi bajnokin, az Aston Villa ellen hazai pályán kellett volna pihentetnie Scholest. A 37 éves játékos olyan fontos a Manchesternek, hogy Angliában már az a téma: a válogatottnak is segíthet az Eb-n.

Scholes az elmúlt nyolc évben nem szerepelt a nemzeti csapatban, de a szövetségi kapitánynak is esélyes Harry Redknapp szerint ha valamikor, most visszatérhet.

"Úgy játszik, mint egy spanyol, mint Xavi vagy Iniesta. Sosem passzolja hátrafelé a labdát" - jelentette ki a Tottenham-edző Scholesról, aki olyan mértékben feljavította a Unitedet, hogy Ferguson egy újabb idényre marasztalná.

Scholes utoljára 2004-ben játszott a válogatottban, mikor büntetőkkel kikaptak a házigazda portugáloktól az Eb-negyeddöntőben. Azóta Steve McClaren és Fabio Capello is hívta, legutóbb a 2010-es dél-afrikai vébé előtt.

Akkor Scholesnak mindössze két óra jutott, hogy végiggondolja a kérdést, de utólag azt mondta, valószínűleg bevállalta volna, ha hamarabb szólnak neki. Ezúttal van ideje gondolkodni, és még túl sok meccs sincs a lábában.