Vágólapra másolva!
Hazai pályán ötven percig remekelt, majd tíz emberre fogyatkozva súlyos, 4-0-s vereséget szenvedett a Budapest Honvéd labdarúgócsapata az orosz Anzsi Mahacskalától az Európa Liga-selejtező második fordulójának visszavágóján.

A mérkőzés élő közvetítése

EL: szünetben még égett, végül eljutott a Videotonig a Gent

Európa Liga, 2. selejtezőkör, visszavágó:
Budapest Honvéd - Anzsi Mahacskala (orosz) 0-4 (0-1)
Bozsik-stadion, 6500 néző
v.: Luca Banti (olasz)
Honvéd: Kemenes - Lovric, Ignjatovics, Debreceni, Vidovic - Hidi (Faggyas, 58.), Johnson - Vernes, Ivancsics (Diarra, 70.), Tchami - Délczeg (Diaby, 46.)
Anzsi: A. Gabulov - Logasov, Samba (G. Gabulov, 66.), Joao Carlos, Tagirbekov - Ahmedov, Jucilei - Satov, Traoré (Szmolov, 73.), Buszufa (Zsirkov, 54.) - Eto'o
gól: Eto'o (7., 81.), Traoré (53.), Satov (68,)
sárga lap: Lovric (55.), illetve Tagirbekov (8.), Joao Carlos (13.)
piros lap: Vernes (55.)
továbbjutott: az Anzsi 5-0-s összesítéssel.

Az Európa Liga-sorsolás miatt féltett Budapest Honvéd ugyan képtelen volt két mérkőzésen gólt szerezni, de bátor, szimpatikus játékkal előrukkolva nem játszott alárendelt szerepet az orosz Anzsi Mahacskala ellen.

Az odavágót - amelyet a dagesztáni klub Moszkva mellett volt kénytelen lejátszani - egy megpattanó potyagóllal nyerte csak a hazai csapat, így Marco Rossi reménykedhetett, esetleg sikerül megszorítani otthon a Guus Hiddink irányította vendégeket.

Az időjárás ugyan majdnem megtréfálta a feleket, a mérkőzés előtt ugyanis hatalmas felhőszakadás zúdult a pályára - és Budapestre -, de ezt csak a pálya környéke sínylette meg, a kispadok mellől a tűzoltóknak kellett kiszivattyúzni a vizet.

Forrás: MTI/Beliczay László

A 4. percben ugyan Délczeg megtáncoltatta védőjét, de elvétette a cél. Samuel Eto'o viszont nem tette meg ugyanezt, a 7. percben egy védelmi hibát követően közelről szerzett vezetést (0-1).

Nem tört össze a magyar együttes, Vidovic lövése, majd Délczeg újabb helyzete jelezte, benne lehet a gól a lábakban. Ehhez a legközelebb Tchami járt, de a 38. percben centikkel maradt le Ivancsics centerezéséről.

Ugyan az első félidő labdabirtoklási statisztikája Anzsi-fölényt jelzett, a pályán mutatott játékra nem lehetett panasza a hazai drukkereknek.

Szünet után ugyanaz a forgatókönyv valósult meg, mint a mérkőzés elején: egy Honvéd-helyzet után (Ivancsics lövését Gabulov védte) jött a vendéggól, ezúttal Traoré lőtt a bal sarokba (0-2).

Ráadásul az 55. percben Vernes piros lapot kapott, ezzel szinte a szépítés lehetősége is elszállt. Tizenhárom perc múlva Satov okosan gurított a bal alsó sarokba (0-3), a 81. percben pedig Eto'o felvarrva a labdát a léc alá beállította a 4-0-s Anzsi-győzelmet.

Az orosz együttes 5-0-s összesítéssel, teljesen megérdemelten jutott tovább.