Vágólapra másolva!
A Ferencváros a 90. percben egyenlített, de a 94. percben a belga-kongói Tshibuabua megszerezte a győztes gólt az Újpestnek, amely így 2-1-re nyert a derbin a labdarúgó NB I 4. fordulójában.

NB I, 4. forduló:
Újpest FC - Ferencvárosi TC 2-1 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 10 000 néző, v.: Bognár
Újpest: Balajcza - Iandoli, Antón, Szélesi - Vermes, Balogh B. (Stanisavljevic, 87.), Vasiljevic, Remili (Kovács D., 73.) - Christ, Zaris (Tshibuabua, 62.), Kabát
Ferencváros: Jova - Sváb (Orosz M., 78.), Grúz, Klein, Cukic (Hakola, 71.) - Somalia, Józsi, Gyömbér, Alempijevic - Böde, Máté J. (Beliczky, a szünetben)
gólszerzők: Kabát (28.), Tshibuabua (94.), illetve Orosz M. (90.)
sárga lap: Christ (59.), Remili (69.), Stanisavljevic (89.), illetve Sváb (26.), Cukic (34.)

A mérkőzés előtt ünnepélyesen köszöntötték az újpestiek londoni olimpikonjai közül az ötödik helyezett cselgáncsozó Karakas Hedviget, az aranyérmes kajakozó Dombi Rudolfot, valamint a szintén első helyezett tornász Berki Krisztiánt. Az Újpest és a Ferencváros szurkolói az ősi rivalizálás ellenére most együtt ünnepeltek, és egy-egy transzparenssel köszöntötték az említett sportolókat. Wintermantel Zsolt, a IV. kerület polgármestere Dombit és Berkit díszpolgári címre terjesztette fel.

Az első félidő eleje mezőnyjátékkal telt, az egyhangúságot csak egy-egy ígéretesnek tűnő kapura lövési kísérlet törte meg. Húsz perc után megélénkült a játék, és az előrefelé addig is aktívabb, gyakorlatilag három támadóval játszó házigazda megszerezte a vezetést Kabát Péter révén. A folytatásban is szinte kizárólag a vendégek térfelén zajlott a játék, nem látszott, hogy három forduló után az FTC veretlen, az Újpest pedig nyeretlen. Nagy ziccerek mindkét oldalon adódtak, ám a szünetig újabb gól nem született.

Forrás: MTI/Földi Imre

Labdabirtoklásban a Ferencváros felülmúlta ellenfelét a második félidő első részében, de ez veszélyes kapura lövésekben, helyzetekben nem mutatkozott meg. A hazaiak a biztonságos játékra törekedtek, a korábbi három helyett már csak egy embert hagytak elöl. Az Újpest-szurkolók perceken keresztül pirotechnikai eszközök bevetésével zavarták a játékot, de a játékvezető nem állította meg a mérkőzést.

Az FTC-nél védő helyett is támadó érkezett a pályára, a játék képe alapján érett is a vendégcsapat egyenlítése, amelyre egészen a 90. percig kellett várni, amikor Orosz Márk egy gyönyörű szabadrúgásból volt eredményes. Ekkor úgy tűnt, a tavaszi végeredmény ismétlődik meg, és igazságos döntetlen születik, de az utolsó másodpercben a belga-kongói Bavon Tshibuabua megszerezte a győzelmet jelentő második gólt az Újpestnek.

A hazai szurkolók a lefújás után 15 percig felállva ünnepelték kedvenceiket.

A vendég zöld-fehérek 2000-ben nyertek legutóbb a Megyeri úton. Az Újpest első győzelmét szerezte meg a bajnoki idényben, míg a Ferencváros első vereségét szenvedte el.