Vágólapra másolva!
Két próbajátékos csatlakozott a magyar bajnok Debrecen labdarúgócsapatához: a Ferencvárostól elüldözött Pölöskey Péter, illetve a belga utánpótlás-válogatott Jeanvion Yulu-Matondo.

Pölöskey Péter a nyitófordulóban még pályára lépett a Kecskemét ellen, ám a Fradi-közönség kifütyülte, lecserélését megünnepelte, így a támadó úgy döntött, távozik a klubtól.

Diósgyőrben nem kellett, Angliában előbb a Coventrynél, majd a Leeds Unitednél próbálkozott, de utóbbi színeiben hiába szerzett gólt a tartalékok között, a Wigan ellen 3-1-re megnyert mérkőzésen, nem kapott szerződést.

A 24 éves támadó eddigi pályafutása során 37 élvonalbeli mérkőzésen kilenc gólt szerzett, az előző szezonban 23 meccsen ötször talált be a hálóba.

A klub honlapja szerint ugyancsak Debrecenben készül Jeanvion Yulu-Matondo, a 26 éves, 178 centiméter magas, korábbi belga U21-es válogatott támadó a Club Bruges akadémiáján nevelkedett, profi pályafutását is ennél a klubnál kezdte.

Két idény alatt 42 meccsen kapott szerepet, tizenegy gólt szerzett, majd leigazolta a holland Roda, ahol három szezont töltött, ez idő alatt nyolcvan bajnokin tizenegyszer bizonyult eredményesnek.

A játékos ezt követően a Levszki Szófiába igazolt, majd fél év után visszatért Belgiumba, és a Westerlónál a jelenlegi Loki-csatár Ibrahima Sidibe csapattársa volt.

Továbbra is Debrecenben edz a bosnyák védekező középpályás, Nenad Kiso.

A három játékos sorsáról később születik döntés.