Vágólapra másolva!
Paulo Sousa volt edzőjét, a német Ottmar Hitzfeldet meglepte, hogy a Videoton legyőzte a Baselt az Európa Ligában, azon viszont nem csodálkozik, hogy a portugál vezetőedző sikeresen végzi a munkáját Magyarországon.

"Lenyűgöző a Videoton idei nemzetközi szereplése" - nyilatkozta a Vidi.hu-nak a jelenleg svájci szövetségi kapitányként dolgozó Ottmar Hitzfeld. "Nem hiszem, hogy sok embert találtunk volna a szezon előtt, aki ilyen remek szereplést várt volna a fehérvári csapattól. Most, hogy ilyen szép eredményeket ért el, történjen bármi is a hátralévő mérkőzéseken, már senkinek sincs joga ahhoz, hogy csalódott legyen a csapat Európa Ligában mutatott teljesítménye miatt" - tette hozzá a 63 éves tréner, aki 1997-ben a Dortmunddal, 2001-ben pedig a Bayern Münchennel nyert Bajnokok Ligáját.

A Videoton legutóbb hazai pályán 2-1-re legyőzte a svájci Baselt, amelyben Hitzfeld játékosként 1971 és 1975 között 92 meccsen 66 gólt szerzett, tehát jól ismeri. "Nagyon meglepett, hogy kikapott a Basel a Videoton otthonában, hiszen a svájci csapatban több minőségi labdarúgó szerepel és a két klub költségvetése között is nagyon nagy különbség van a bázeliek javára" - folytatta az edzőként hétszeres német bajnok szakember, majd rátért a csütörtöki, svájci találkozóra. "Úgy gondolom, hogy a visszavágó esélyese a Basel. Azonban a székesfehérvári meccsen azt is lehetett látni, hogy mire képes egy csapat - jelen esetben a Videoton -, ha nagyon jó formában van. Ráadásul nem nyomja a játékosok vállát az a teher, hogy minden díjat meg kell nyerniük, de érzik a vágyat, hogy a megkezdett úton haladjanak tovább, önbizalommal telve."

Hitzfeld Sousa edzője volt a BL-győztes Dortmundnál. "Paulo mindig is kiemelkedő egyéniség, játékosként pedig világszínvonalú labdarúgó volt. Számomra egyáltalán nem meglepő, hogy edzőként a maximumot akarja kihozni magából és a csapatából, hiszen Dortmundban is ez volt rá jellemző játékosként is. Amikor a Borussia Dortmundba érkezett, nem volt tökéletes állapotban. Egy makacs térdsérüléssel bajlódott, azonban nem akarta cserbenhagyni a csapatot. Mindenáron játszani akart. És annak ellenére, hogy sokáig csupán körülbelül nyolcvan százalékos állapotban volt, képes volt arra, hogy a csapat oszlopos tagja legyen. Mindenáron győzni akart, és ezért mindent meg is tett."