Vágólapra másolva!
Andrés Iniesta, az FC Barcelona középpályása szerint csapattársa, az argentin Lionel Messi a világ legjobb futballistája.

"Messi az első számú labdarúgó a világon, egyedülálló és meghatározó, ezért dönti meg sorra a rekordokat" - nyilatkozta a klub honlapján a spanyol válogatottal világ- és Európa-bajnok Iniesta, akit az Európai Labdarúgó Szövetségnél (UEFA) az elmúlt szezon legjobbjának választottak.

Iniesta szavai akár kampánybeszédként is tekinthetjük az Aranylabda-szavazás előtt, bár nem feledkezett el a Messivel folyton összehasonlított Cristiano Ronaldóról, megemlítve, hogy a Real Madrid portugálja is ott van a nagy kihívók között.

A katalánok játékosa hozzátette: a Barca szurkolói örülhetnek, ugyanis a legutóbbi három Aranylabda-szavazáson győztes Messi előtt még hosszú karrier áll.

A bajnokságban listavezető Barcelonával kapcsolatban Iniesta elmondta, hogy a gárda ereje leginkább a kiváló utánpótlásképzésben rejlik, ugyanis a klubnál bíznak a fiatal futballistákban. A Barcelona legutóbb vasárnap a Real Mallorca vendégeként győzött 4-2-re, kilenc saját nevelésű játékossal a soraiban.