Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott idei első mérkőzésén 1-1-es döntetlent játszott a fehérorosz csapattal a törökországi Belekben.

Online közvetítés

Barátságos mérkőzés:
Magyarország - Fehéroroszország 1-1 (1-0)
Törökország, Belek
v.: Bülent Yildirim (török)
Magyarország: Bogdán - Vanczák, Korcsmár, Mészáros N. (Böde, 65.), Kádár - Pintér Á., Hajnal - Koman (Koltai, 46.), Szabics (Gyurcsó, 83.), Dzsudzsák - Rudolf (Elek, 46.). Szövetségi kapitány: Egervári Sándor.
Fehéroroszország: Veremko - Martinovics, Verhovcov, Filpenko, Bordacsev - Kislyak (Hacsaturjan, 78.), Dragun (Volodko, 54.), Putsila, Bressan - Trubilo (Balanovics, 46.), Rogyionov (Hvascsinszkij, 78.). Szövetségi kapitány: Georgij Kondratyev
gól: Szabics (32.), illetve Volodko (58.)
sárga lap: Elek (49.), illetve Bordacsev (85.)

Forrás: MLSZ
Pintér, Szabics és Kádár a himnusz alatt

32. perc: Dzsudzsák passzolta fel a labdát Rudolfhoz, ő átlépte, így Szabics került helyzetbe, a Sturm Graz csatárának 17 méteres lövése után pedig a labda egy védőn megpattanva kötött ki a hálóban (1-0).

58. perc: Rogyionov ugratta ki az előtte pár perccel csereként beálló Volodkót, ő megtolta a labdát, majd 17 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (1-1).

A magyar válogatott játszott veszélyesebben az első félidőben, először Rudolf járt közel a gólszerzéshez, de remek lövését védte a fehérorosz kapus. Nem sokkal később azonban már megszerezte a vezetést Egervári Sándor együttese, igaz, a szerencse is kellett ahhoz, hogy Szabics Imre lövése a hálóban kössön ki. A félidő végén a fehéroroszok előtt is adódott egy nagy lehetőség, de Korcsmár a gólvonal előtt tisztázott.

Forrás: MLSZ
Dzsudzsák csapatkapitányként lendületesen játszott

Nem sokkal a fordulás után a fehéroroszok Alekszandr Volodko révén egyenlítettek, ezután a magyar szakvezető kockáztatott, a védő Mészáros Norbert helyett a debütáló ferencvárosi támadót, Böde Dánielt küldte pályára. A hátralévő időben jóval többet támadott a magyar együttes, de az eredmény már nem változott.

Egervári Sándor válogatottja legközelebb március 22-én a románok elleni világbajnoki selejtezőn lép pályára. A találkozót - jelen állás szerint - a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságának döntése értelmében zárt kapuk mögött rendezik meg az Izrael elleni, augusztusi barátságos mérkőzésen történt rasszista incidensek miatt.

A legutóbbi barátságos meccsén is kikapott a fociválogatott: novemberben Norvégia 2-0-ra nyert a Puskás-stadionban. Igaz, ennél fontosabb, hogy előtte vb-selejtezőn Törökországot és Észtországot is sikerült legyőzni.