Vágólapra másolva!
Kovács János csapata, a Luton Town nem tudta megismételni a Norwich elleni bravúrját, az ötödosztályú csapat 3-0-ra kikapott az FA-kupa ötödik fordulójában a Championshipben szereplő Millwalltól.

A Luton 1959-ben a döntőig jutott, és bár szeretett volna újabb nagy skalpot szerezni, a Norwich legyőzése óta három vereség mellett mindössze egy döntetlenre volt képes az ötödosztályban.

A rettegett szurkolóiról híres Millwall a negyedik percben nagy helyzetbe került, de Hulse a bal sarok mellé gurított. A 12. percben azonban megszerezte a vezetést a vendégcsapat, Kovács combbal akart levenni egy labdát, és abban bízott, haza tudja kísérni, de elbambult egy pillanatra, ez pedig elég volt Henrynek, aki lecsapott a labdára, és a kapust kicselezve a hálóba gurított.

http://www.dailymotion.com/embed/video/xxjwrt


Hat perccel később egyenlíhetett volna a Luton, de Forde kapus hatalmas bravúrral védte Mendy lövését, a kipattanót pedig eltakarították az érkező Kovács elől. A 36. percben furcsa, de látványos góllal növelte előnyét a Millwall: Henry beadása után Hulse felfejelte a labdát, majd kapura húzta, és a sípcsonttal eltalált labda nagy ívben a hosszú sarokba hullott.

A Luton az első félidőben is nagyon lelkesen játszott, és a második elejét is meghajtotta, de az adódó lehetőségek kimaradtak, Kovácsnak is volt egy szöglet utáni fejese, ami fölészállt. A kétgólos előnyben magabiztosan játszó Millwall a hajrában biztosította be a továbbjutást, amikor N'Guessan a hálóba terelte a kapusról kipattanó labdát. A Millwall a Manchester United-Reading párharc továbbjutójával találkozik a negyeddöntőben.

FA-kupa, 5. forduló:
Luton Town (V. osztályú) - Millwall (II.) 0-3 (0-2)
gól:
Henry (12.), Hulse (36.), N'Guessan (86.)