Vágólapra másolva!
Debreceni András személyében válogatott védőt igazol a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata.

A klub honlapjának keddi beszámolója szerint a 24 éves játékos az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatok után írja alá a szerződését.

A kispesti nevelésű Debreceni már 16 évesen bemutatkozott az élvonalban, tagja volt a csehországi U19-es Európa-bajnokságon és az egyiptomi U20-as világbajnokságon bronzérmes magyar válogatottnak, majd tavaly nyáron, a csehek ellen 2-1-re megnyert barátságos találkozón a felnőttek között is debütált a nemzeti együttesben.

A belső védő egészen addig alapembere volt a Honvédnak, amíg bejelentette, nem kívánja meghosszabbítani szerződését. Ettől kezdve a második csapatban foglalkoztatták Kispesten.

A cikk szerint a diósgyőri keret megerősítése még nem ért véget, több támadóval is tárgyalásban áll a klub, amely egy-egy győzelem és vereség mellett három döntetlent ért el az OTP Bank Liga jelenlegi szezonjában.

Amíg a Diósgyőr igazolt egy válogatott védő, a Videoton közös megegyezéssel szerződést bontott a tizenkétszeres válogatott Vaskó Tamással. A 29 éves védő 2010-ben igazolt a Videotonhoz, amellyel a következő évben bajnok lett. Összesen 43 bajnokin lépett pályára a csapatban, és egy gólt szerzett.

Vaskó a legutóbbi szezonban kölcsönben Kecskeméten futballozott.