Vágólapra másolva!
A Ferencváros vezetőedzője, Ricardo Moniz az Újpest elleni 3-1-es győzelem után arra kérte az MLSZ-t, hogy ne dramatizálja túl a szurkolók pályán bemutatott ünneplését.

A rangadó után több száz Fradi-szurkoló szaladt a pályára, és együtt ünnepeltek a játékosokkal. A Fradi elnöke, Kubatov Gábor szerint néhány felelőtlen elvette a fradisták felhőtlen örömét, a futballisták - például az Origónak nyilatkozó Jova Levente és a csatár Böde Dániel - viszont úgy vélik, nagy élmény volt a fanatikusok befutása.

"Szimbolikus volt, hogy odaadtuk a mezeket a szurkolóknak, nem éreztünk veszélyt, én is átmentem a másik oldalra. Akinek amije volt, odaadta emléknek" - nyilatkozta a Puskás-stadionban rendezett rangadó után a holland edző, aki a zöld felsőjét odaadta egy drukkernek. "Bízom benne, nem lesz zárt kapus büntetés, mindenki ünnepelni akart. Egy incidens volt korábban, amit hamar lerendeztek a rendőrök. Azt éreztük, annyira boldogok a szurkolók, hogy szeretnének osztozni a csapattal a sikerben. Akkor veszélyes egy ilyen, ha történik összecsapás, de ilyen nem volt. Hogy ez egy dzsekimbe került, ennyi belefér. Azt kérném a szövetségtől, ne dramatizálja túl a dolgot" - szögezte le Moniz.

Fotó: Mudra László - Origo

"Nagyon boldogok vagyunk, igazi propagandája volt ez a futballnak. Két nagy hagyományokkal rendelkező klub összecsapása volt, rengeteg néző előtt. Elégedett vagyok a játékkal, uraltuk a meccset, és ezt kifejeztük gólokban is. Ez a magyar futball legjobb hírverése volt" - mondta utóbbi mondatot már magyarul Moniz.

A tréner hétfőn az M1 Ma reggel című műsorában azt mondta, amikor ő futballista volt, akkor is sokszor berohantak a pályára a drukkerek. "Emlékszem, a Benfica egyik meccse után is rengetegen berohantak. Ez akkor normális dolognak számított. Nagyon fontos, hogy vasárnap nem volt nagy balhé, csupán egyetlen incidens, az emberek csak ünnepeltek és dobálták egymást a levegőbe" - nyilatkozta Moniz, hozzátéve: az esetleges stadionbezárás érzéketlen döntés lenne, a magyar focinak sem lenne jó, és senki nem járna jól vele.

Orosz: Ennek meglesznek a következményei

Öt perccel a meccs vége előtt a ferencvárosi drukkerek egy csoportja áttörte a kerítést, ez a vendégtábort is alaposan felhergelte. A rohamrendőrök azonban mindkét csoport előtt sorfalat álltak, a lila-fehérek néhány drukkerét könnygázzal kellett megfékezni.

Orosz Pál, a Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, ketté kell választani a történteket, mivel volt egy incidens a kapu mögött, majd egy ünneplés. "Ami az incidenst illeti, egyszerűen nem értem azokat az embereket, akik ezt megpróbálták elkövetni. Mit gondoltak, talán azt, hogy majd oda fognak jutni az újpestiekhez? Nem értem és nem tudom, hogy a Ferencvárosnak mit akartak ezzel okozni. Ennek utána fogunk járni, és természetesen meglesznek a következményei" - közölte, majd kifejtette, a klub biztonsági szolgálata jelezte a készenléti rendőrségnek, hogy valami készülődik, amikor a közönség elkezdte bontani a kordonokat, és a készenléti rendőrség nem időben avatkozott be. "Ha odamentek volna időben, akkor ez nem történik meg" - tette hozzá Orosz Pál.

Szurkolóinak sportszerűtlen viselkedése miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség ebben az idényben kétszer büntette a Ferencvárost, augusztusban 800 ezer forintos pénzbüntetést kapott a klub, mert a drukkerek a háborús bűnökkel vádolt, nemrég elhunyt Csatáry Lászlóra emlékeztek az MTK elleni örökrangadón.