Vágólapra másolva!
A Ferencváros pénzbüntetést és szektorbezárást kapott a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságától az Újpest elleni mérkőzésen történtekért.

A hétvégi rangadót több mint 22 ezer néző előtt rendezték meg a Puskás Ferenc Stadionban, a mérkőzés hajrájában több ferencvárosi szurkoló megpróbált beszaladni a pályára, akkor még megakadályozták őket ebben a rohamrendőrök, a lefújást követően azonban a drukkerek nagy része már együtt ünnepelték a győzelmet a játékosokkal a gyepen.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága a döntés meghozatalakor mérlegelte a cselekmények mellett, hogy a rendező Ferencváros ígéretet tett arra, hogy – a hatóságokkal közösen – azonosítja és felelősségre vonja a rendbontókat.

Együtt ünnepelték a győzelmet - a helyszínen készített fotóinkért kattintson a képre! Fotó: Mudra László - Origo

Az FTC-Újpest mérkőzésen történt rendezési hiányosságok, a hazai szurkolók rendzavarásai (pirotechnikai eszközök használata, bedobálása, megbotránkoztató rigmusok skandálása) és a nagyszámú hazai szurkoló nézők által elzárt területre történt behatolása miatt az FTC, mint visszaeső 2 millió forint pénzbüntetést kapott, továbbá a fegyelmi bizottság elrendelte az FTC soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésén a Puskás Ferenc Stadion C szektorának és az M-től S-ig tartó szektorainak lezárását is - áll az MLSZ közleményében.

A fegyelmi bizottság a vendégszurkolók részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása, pirotechnikai eszköz használata és rendbontások elkövetése (székek feltépése, bedobálása, kordonok megbontása és dobálása) miatt az Újpestet 400 ezer forintra büntette.

A Diósgyőr-Honvéd mérkőzésen a hazai szurkolók megbotránkoztató rigmusok bekiabálása és a versenykiírás hangosításra vonatkozó előírásának megsértése miatt a fegyelmi bizottság a Diósgyőrt 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte és elrendelte, hogy a klub soron következő hazai bajnokiján szövetségi ellenőrt fogadjon, továbbá az eljárási költségeit viselje.

A legutóbbi fordulóban kiállított futballisták közül Vági András (Diósgyőr) és Zoran Supic (Pápa) 2-2 mérkőzésre szóló eltiltást kapott, míg Marko Ranilovicnak (Kaposvár), Margitics Andornak (Puskás Akadémia) és Fehér Zoltánnak 1-1 találkozót kell kihagynia.