Vágólapra másolva!
A Barcelona nehezen gyűjtötte be a három pontot az Espanyol elleni városi rangadón a spanyol bajnokságban. A szürkén játszó Lionel Messi nem tudta mozgatni csapatát, helyette Neymar villanása és Alexis Sanchez jó helyezkedése döntötte el a derbit.

Spanyol bajnokság, 12. forduló:
Barcelona - Espanyol 1-0 (0-0)
gól: Alexis Sanchez (68.)

Az Espanyol az egyetlen olyan csapatként érkezett a derbire, mely ebben a szezonban képes volt legyőzni a Barcát üldöző Atléticót, azonban az elmúlt hat bajnokiján mindössze négy pontot szerzett.

Alexis Sanchez lövésénél nagyot kellett védenie a vendégek kapusának, ám a meccs első ziccere a másik oldalon maradt ki. Az elalvó Dani Alves mögül Victor Sanchez kibújt, de 8 méterről nem tudta ellőni a labdát Victor Valdes mellett.

A Barcelona csak szenvedett az első félidőben, hiába volt 73 százalékos az éllovas labdabirtoklása, a második hazai lövésre a 40. percig kellett várni, ám Xavi labdája is messze fölé szállt.

A címvédő csak a szünet előtt pörgette fel a tempót, Iniesta lövését Kiko Casilla, Alves bombáját a jobb kapufa hárította.

Egy darabig a szünet után is sorra jöttek a hazai helyzetek, de rendre ki is maradtak. Aztán a 67. percben Neymar tanári passzát Alexis Sanchez váltotta gólra. Az átadásnál Neymar egyszerre két védőnek adott kötényt (1-0).

A fásultnak tűnő Messi egyetlen pénteki villanása volt a következő esemény: a fénysebességgel megküldött szabadrúgásánál a kapusnak esélye sem volt, ám a labda centikkel elkerülte a kaput.

A vendégek nem tudtak újítani a hazai vezetés után, így a Barcelona minimális fordulatszámon hozta a kötelezőt.