Vágólapra másolva!
A Tottenham és a Manchester United sem lehet igazán boldog a Premier League 13. fordulójában játszott 2-2-es döntetlen után. A második helyen álló Liverpool meglepetésre kétgólos vereséget szenvedett a Hull City otthonában.

A Tottenham és a Manchester sem kezdte igazán jól a bajnokságot, ezért az egymás elleni rangadó tétje az volt, hogy amelyik csapat veszít, az jelentős hátrányba kerül az éllovas Arsenal mögött.

A MU-nál Van Persie és a pénteken 40. születésnapját ünneplő Giggs is kimaradt, ott volt viszont a kezdőben Vidic. A Tottenham idei legnagyobb gondja az volt, hogy nem sikerült pótolni a Madridban egyre jobb formába lendülő Bale-t, és André Villas-Boas a MU ellen is kissé óvatosnak tűnt, mert csak Soldadót jelölte csatárnak.

Az első negyedórában jóval többet volt a labda a MU-nál, mégis a Spurs szerzett vezetést a 17. percben: Walker trükkösen, a felugró sorfal alatt lőtte el a labdát egy 20 méteres szabadrúgásnál, De Geának esélye sem volt hárítani. A MU ezzel egymás után a tizedik idegenbeli bajnokiján is gólt kapott, ilyen sorozatra utoljára 2002 augusztusa és 2003 januárja között volt példa. A United megkaphatta volna a második és a harmadik gólt is, de Soldado ziccerben a kaput sem találta el, majd Lennon helyzeténél De Gea védett nagyot.

A Tottenham-drukkerek, akik áldották Walkert a gólja miatt, a 32. percben már kórusban szidhatták, a védő ugyanis nagyon ügyetlenül ért a labdához egy beadás után, ami így Rooney elé pattant, a MU csatára pedig közelről nem hibázott. A Tottenham a második félidő elején egy óriási góllal vette vissza a vezetést, Sandro 25 métetes bombája gyönyörűen vágódott a bal felsőbe. A londoniak csak három percig örülhettek, Lloris ugyanis szabálytalankodott Welbeckkel szemben, a büntetőt pedig Rooney értékesítette. Ez volt Rooney 164. gólja, amivel már Robbie Fowlert megelőzve egyedül áll a PL-ranglista ötödik helyén.

A hajrában mindkét csapatnak volt lehetősége, hogy a maga javára döntse el a meccset, de végül maradt a 2-2, amelyre ilyen párosításban utoljára 1998-ban volt példa. A döntetlennek leginkább az első helyezett Arsenal örülhet, amely a Tottenhamtől tíz, a MU-tól kilenc pontra van.

A második helyen álló Liverpool meglepetésre kétgólos vereséget szenvedett a Hull City otthonában. A vendégeknél már nem lépett pályára Daniel Sturridge, akinek bokasérülés miatt nyolc hetet ki kell hagynia, s nem játszhat többek között a Tottenham, a Manchester City és a Chelsea ellen sem. Sturrigde kilenc gólt szerzett eddig az idény során, s óriási szerepe volt a Liverpool remek szezonkezdetében.

A Chelsea és a Manchester City is nyert, a londoniak egy elképesztő hibát követően már a 13. másodpercben hátrányba kerültek a Southamptonnal szemben, végül azonban fordítottak, és 3-1-re győztek.

A ManCity a Swansea ellen őrizte meg százszázalékos hazai mérlegét. A csapat legutóbbi három otthoni meccsén összesen 16 gólt szerzett, és egyet sem kapott.

Eredmények, Premier League, 13. forduló:
Tottenham Hotspur - Manchester United 2-2 (1-1)
gól: Walker (17.), Sandro (54.), illetve Rooney (32., 57., a másodikat 11-esből)

Hull City - Liverpool 3-1 (1-1)
gól:
Livermore (20.), Meyler (72.), Skrtel (87., öngól), illetve Gerrard (27.)

Chelsea - Southampton 3-1 (0-1)
gól:
G. Cahill (55.), Terry (62.), Ba (90.), illetve J. Rodriguez (1.)

Manchester City - Swansea City 3-0 (1-0)
gól:
Negredo (8.), Nasri (58., 77.)