Vágólapra másolva!
A Manchester Citynek egy újabb gól a Bayern ellen a csoportelsőséget jelentette volna, de az angolok nem voltak tisztában a szabállyal.

Önmagában már az bravúr, hogy a City 0-2-ről felállt a címvédő müncheniek otthonában, és képes volt megfordítani a meccset, amivel megszakította a bajorok rekordot jelentő, tízmeccses győzelmi sorozatát a BL-ben.

A City azonban még ennél is többet érhetett volna el, ha be tud kotorni még egy gólt, mivel a 4-2-es sikerrel a több idegenben rúgott gól miatt az egymás elleni összevetésben jobbnak bizonyultak volna a Bayernnél, amely Manchesterben 3-1-re győzött.

A meccs utáni interjúkból az derült ki, a Citynél nem voltak tisztában azzal, hogy egy gólra voltak az első helytől, a harmadik találatot jegyző James Milner például úgy fogalmazott, azt hitték, 5-2-re kéne nyerniük ahhoz, hogy megelőzzék a Bayernt.

Az edző, Manuel Pellegrini is úgy nyilatkozott, 3-2-nél azért hozta le David Silvát, mert úgy érezte, nehéz lett volna még újabb két gólt szerezniük, és inkább pihentetni akarta a spanyol irányítót a hétvégi, Arsenal elleni rangadó előtt.

A chilei edző a hajrában Edin Dzekót is levitte, és a középpályás Jack Rodwellt hozta be, pedig ott volt a kispadon a csapat házi gólkirálya, az idényben eddig 18 alkalommal eredményes Sergio Agüero. "Ha belőttük volna a negyedik gólt, akkor lehet, hogy kísértésbe estem volna, és becseréltem volna Agüerót" - jelezte újabb elszólással Pellegrini, hogy nem volt tisztában a helyzettel, hogy a BL-ben azonos pontszám esetén mi rangsorol.

A baki azért kerülhet sokba a Citynek, mert csoportmásodikként nehezebb ellenfelet kaphatnak majd a nyolcaddöntő sorsolásánál, belefuthatnak például a Real Madridba.