Vágólapra másolva!
Pert nyert az FTC labdarúgócsapata a Reggina Calcio ellen a svájci, lausanne-i székhelyű nemzetközi Sportdöntőbíróság előtt.

A tárgyaláson Berzeviczi Attila, az FTC Zrt. igazgatósági elnöke, egyben jogi képviselője, továbbá Orosz Pál vezérigazgató képviselték a magyar klubot, és az ítélet szerint az olasz klub köteles 300 ezer eurót (88 millió forint) a Ferencvárosi Torna Club részére kifizetni egy korábbi átigazolás kapcsán - írja a Fradi.hu.

Kovacsik Ádámot, az U20-as válogatottal 2009-ben vb-bronzérmet nyert kapust 2007-ben a zöld-fehérek olyan feltételekkel adták el az olasz egyesületnek, hogy ha ötször lehetőséget kap a felnőtt csapatban, akkor a Ferencvárost 150 ezer euró illeti meg, majd a tizedik fellépése után is ekkora összeget kell kapnia a magyar klubnak.

Miután a játékos több mint tízszer pályára lépett, a zöld-fehérek felvették a kapcsolatot az olaszokkal. Ők először részletfizetési lehetőséget kértek, amibe bele is mentek a magyarok, majd azonban többszöri ügyvédi felszólítás ellenére sem fizettek, így az FTC feljelentette őket a FIFA-nál, aztán a nemzetközi Sportdöntőbíróság elé került az ügy, és a CAS a Fradinak adott igazat.