Vágólapra másolva!
Elszenvedte első vereségét az AS Roma labdarúgócsapata a 2013-14-es bajnokságban, és így nyolcpontosra nőtt hátránya a listavezető, és a rangadót 3-0-ra megnyerő Juventusszal szemben.

Eredmények, Serie A, 18. forduló:
Juventus - AS Roma 3-0 (1-0)
gól:
Vidal (17.), Bonucci (48.), Vucinic (77., büntetőből)
piros lap: De Rossi (75., Roma), Castán (76., Roma)

A Serie A 18. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén a címvédő és listavezető Juventus a még veretlen AS Romát fogadta Torinában. A Juve kiváló sorozatnál tartott a forduló előtt, legutóbbi kilenc mérkőzését úgy nyerte meg, hogy nyolcszor gólt sem kapott, így annak ellenére öt ponttal állt az AS Roma előtt, hogy a fővárosiak még veretlenek voltak a bajnokságban.

Francesco Totti, a Roma játékosa azt mondta a mérkőzés előtt, hogy az egyéni képességek alapján a Roma a jobb, csapatként viszont a Juventus - és ez be is bizonyosodott a kilencven perc során.

A hazaiak a 17. percben szereztek vezetést, Tévez passzát Vidal az ötösről nem hibázta el (1-0). Ezzel kicsit vissza is vett a tempóból a Juve, a félidő végén ugyan még Llorente veszélyeztetett, de lövése célt tévesztett.

A 48. percben növelte előnyét a hazai csapat, Pirlo jobb oldali szabadrúgása Bonuccit találta egyedül (2-0).

A vendégek nem tudtak veszélyeztetni, ráadásul az utolsó negyedórára minden reményük szertefoszlott: a 75. percben De Rossi páros lábbal csúszott be Chiellininek, ezért jogosan villant a piros, egy perccel később pedig Castán a gólvonalon kézzel mentett, ez is piros, plusz büntető. A csereként beállt Vucinic nem hibázott (3-0).

A vereséggel tovább romlott a Roma statisztikája, a Juventus elleni utolsó 17 mérkőzés közül ugyanis mindössze kétszer tudott nyerni.

További eredmények:
Chievo - Cagliari 0-0

Fiorentina - Livorno 1-0 (0-0)
gól:
G. Rodríguez (66.)